Google Classroom s'ofereix dins del domini de la xtec com a suport a activitats de formació del professorat, i en cap cas no s'ha d'utilitzar com a plataforma de treball amb alumnes. Malgrat que actualment Google Classroom és accessible des de qualsevol compte de Gmail, hem de recordar que l'ús d'aquest no està autoritzat a menors d'edat. L'entorn adient per treballar amb l'alumnat és GSuite per a Centres Educatius.
Segons la pròpia descripció de Google, G Suite per a Centres Educatius és un “paquet d’eines dissenyades per permetre que els educadors i els alumnes innovin i aprenguin junts”. La integració de diferents serveis i la facilitat per utilitzar el paquet és innegable...
Les nostres classes i les feines i activitats del nostre alumnat dipositats en el Drive, coordinacions, idees, recordatoris o comentaris enviats per Gmail, situacions socioeconòmiques o opinions personals descrites a les enquestes en el Forms, inquietuds i converses mantingudes en el Hangout, relacions socials, rutines, geolocalitzacions, horaris… tot un univers personal i col·lectiu ara convertit en zeros i uns i allotjat en les màquines de la multinacional nord-americana. Google assegura que no cedeix les dades a tercers i que no fa res que no estigui fora de la seva enrevessada política de privacitat.
Des de fa uns anys, la multinacional nordamericana s’està introduint als centres públics a través de la implantació de l’eina Google Suite com a plataforma telemàtica de treball per a totes i cadascuna de les activitats escolars: correu intern i extern, emmagatzematge de tota la informació des dels continguts fins a les avaluacions, exercicis i creació de contingut de l’alumnat i del professorat, xats, relacions amb la comunitat educativa i les famílies, etc.
Aquest desplegament està relegant a un segon pla altres opcions o eines ‘open source’ com Moodle, les quals estaven esteses des de fa anys a l’àmbit escolar.
Trastejat classroom.
Font: Xnet