Kit per al desenvolupament d’iniciatives comunitàries de cures

CURES. El grup de recerca CareNet, de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), ha publicat un kit per al desenvolupament d'iniciatives comunitàries de cures.

La iniciativa, que s’emmarca dins del projecte “Iniciatives comunitàries de cures a Barcelona” i ha estat elaborada per Joan Moyà, vol esdevenir una eina pràctica per donar visibilitat a les tasques de cura i oferir estratègies per obrir espais de problematització que generin debats i reflexions al seu voltant.

El kit s’adreça a projectes i organitzacions interessades en aprofundir al voltant d’aquesta temàtica. Està pensat per a desenvolupar-se en tres fases, que poden ser tres sessions o poden quedar subdividides en més sessions segons la disponibilitat del grup. Les dues primeres a través d’unes dinàmiques que han de permetre obrir discussions, i pensar possibles respostes a situacions recurrents que poden ser presents al col·lectiu, i una darrera fase que ha de servir per recopilar els elements que s’han pogut identificar com a problemàtics, i reflexionar de forma conjunta sobre les possibles solucions que es poden posar en pràctica per part del grup.

Està format per un document central i diversos documents més que pretenen ser eines útils per a complementar-ne el seu ús. Aquí teniu la relació:

  1. Document principal que conté el kit pròpiament dit.
  2. Document “Les targetes del Kit” que conté les targetes d’acció que guien part de les activitats, ja incloses en el document principal, però que aquí queden disposades en un format que permet imprimir-les més còmodament pel seu ús.
  3. Document “El Kit a prova” que és un testimoni que recull l’experiència d’haver testejat el kit des d’una iniciativa comunitària concreta, el grup de Cohabitatge Sènior Can 70 de Barcelona, així com algunes recomanacions pràctiques a l’hora de fer-ne ús.

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més