Futbol Caserna. Inscripcions 2019-2020

Formulari d’inscripcions 

El 18 de juny es confirmaràn els grups que ja estiguin complets i les places que quedin a la resta.

Futbol mixt, auto-gestionat i d’iniciativa popular a la Caserna


A Sabadell existeixen diferents escoles de futbol que ofereixen extraescolars per a infants de primària però impliquen un grau de compromís que moltes famílies no poden assumir (dos dies d’entrenament i partits cada cap de setmana) i que sovint s’ajunten amb altres activitats extraescolars i/o redueixen el temps en família del cap de setmana. Tanmateix molts nens i nenes tenen la necessitat de jugar a futbol i a la nostra ciutat hi ha pocs espais per a fer-ho possible. Per aquest motiu el curs 2017-2018 un grup de famílies es va organitzar per donar resposta a la demanda dels seus fills i filles de jugar a futbol des d’un punt de vista lúdic i educatiu però sense cap vinculació en una lliga que impliqués un major compromís.

Al principi les pròpies famílies i amics dinamitzaven els entrenaments però des de setembre del 2018 es va començar a fer de manera organitzada i autogestionada amb la participació d’educadors voluntaris.

Des de llavors, les famílies estan presents durant les sessions d’entrenaments fent-se elles responsables dels seus fills i filles però hi ha educadors voluntaris que s’encarreguen de planificar i preparar les sessions. Per tant, les famílies acompanyen als educadors en les necessitats que puguin sorgir durant les sessions i, en la mesura del possible, participen del dia a dia de les activitats organitzant partits amistosos, portant la comunicació del col·lectiu, encarregant-se de temes logístics, d’aconseguir equipacions, etc. En resum, donant resposta a les necessitats que ens hem anat trobant.

Dels 8 nens i nenes que hi havia inicialment, el curs 2018-2019 hem passat a ser 39 nens i nenes d’entre 5 i 11 anys dividides en 2 grups. El projecte està obert a tots els nens i nenes que ho desitgin tot i que les places són limitades per poder oferir un acompanyament proper i personalitzat per part dels formadors. L’any vinent comptem en poder oferir 84 places.

Quatre formadors ens encarreguem de planificar les sessions i 2 dels formadors estem presents i dinamitzem cada una de les sessions. Tots els formadors tenim experiència en activitats de formació de nens i nenes (àmbit educatiu i activitats de lleure).

No participem de cap lliga ni competició. Tot i això, cada trimestre juguem 2 partits amistosos.

Ens financem amb les quotes voluntàries aportades per les famílies. Es tracta d’un pagament inicial de 10 euros i un pagament mensual de 5 euros sempre que la família ho pugui assumir. Aquests diners s’utilitzen per comprar material pels entrenaments, per l’equipació de cada nen i nena i per llogar instal·lacions esportives per fer partits amistosos. 

L’objectiu del projecte és, a través del futbol, treballar valors com el respecte, la cooperació, el suport mutu, la implicació-responsabilitat, el compromís, l’esforç, la inclusivitat, l’empatia o el sentit crític.

El projecte no està plantejat com un club o una escola de futbol convencional, amb l’aspiració de formar futbolistes professionals, sinó que està pensat com a quelcom lúdic, un espai d’oci, de joc, també de formació, però sense la pressió d’un club més tradicional, i on, en especial, es posa èmfasi en el respecte. 


Dinàmica participativa, empoderadora i responsabilitzadora


Treballem la gestió positiva del conflicte. Són els propis nens i nenes les que s’autogestionen els possibles conflictes o situacions que van sorgint. Han de prendre decisions i trobar solucions, cosa que els i les empodera i responsabilitza. El paper dels adults és de simple acompanyant i vetlla perquè no es produeixin situacions injustes per desequilibris de poder.
Feedback constant i (auto)avaluació.

Millorem la seva autoestima, es permeten els errors, es fomenta l’esforç i la constància, s’eliminen les pors a decebre els progenitors i a gaudir de l’activitat sense pressions externes.

Cooperació i no competitivitat

Fomentem la cooperació i treballem la competitivitat a nivell individual (esforç, capacitat de millorar, sacrifici, superació).

Respecte

Fomentem el respecte a les regles del joc i respecte als i les companyes.
Tothom es diverteix, independent del seu nivell tècnic o físic.

Volem jugar i divertir-nos. Els nens i nenes es socialitzen amb els altres joves de la seva edat en un ambient estimulant i sa.

Aparicions a la premsa (links):










Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més