Lafede.cat llença el vídeo Eduquem per la transformació social, per tal de reflexionar sobre el paper de l’educació i els seus professionals en la construcció de la Justícia Global. El vídeo forma part de la campanya FentiPensant la Justícia Global. #EduJustíciaGlobal #EduTransforma
(Article sencer al Diari de l'Educació)
La despesa en educació a Catalunya està a la cua d’Europa. Darrerament el món educatiu ha sortit al carrer per defensar una escola pública i de qualitat i en contra l’augment de les taxes, i també per exigir al govern català que doni resposta a l’actual situació de l’educació catalana amb uns pressupostos que reverteixin les retallades que el sector pateix des de l’any 2010: menys professorat i més precaritzat, i menys inversió. Si el 2012 la mitjana europea en inversió educativa era del 5,25% del PIB, a Catalunya se situava al 2,91%, segons l’anuari 2015 de la Fundació Jaume Bofill “Reptes de l’educació a Catalunya“. Era el sisè país en retallades per sota de Romania, Letònia, Lituània, Bulgària i Portugal. Entre el 2009 i el 2012 la reducció ha estat d’un 17,5%. La situació de precarització de l’educació a Catalunya va enllaçada amb la construcció d’una societat cada cop més desigual i més injusta.
La societat europea, i la catalana ens especial, es troba en un moment delicat i per això, des de la comissió es llença la campanya “Educació per a la Justícia Global” amb l’etiqueta #EduJustíciaGlobal, dins el marc de FentiPensant la Justícia Global, una campanya iniciada el novembre de 2016 per reflexionar sobre què és i com apliquem el concepte de justícia global.
El vídeo “Eduquem per a la transformació social” vol ser una reflexió per part del món educatiu (mestres, professorat, educadors socials, membres d’entitats, professionals del teatre i el clown…) sobre la situació actual i els problemes educatius, i traçar línies de futur i esperança.
(Article sencer al Diari de l'Educació)