L'Institut Ribot i Serra arriba als 25 anys amb el repte d'implementar el treball per projectes a l'ESO

Karen Madrid | Ràdio Sabadell. L'Institut Ribot i Serra arriba als 25 anys de vida amb la voluntat de fer un salt pedagògic important. Segons ha explicat la directora del centre, Gemma Morales, al programa A bona hora de la 94.6, el principal repte de cara als pròxims anys és implementar l'anomenat treball per projectes a l'ESO, present en cada cop més instituts catalans. “Suposa trencar amb l'estructura clàssica tradicional de les matèries, treballar d'una manera més globalitzada, més transversal i que els alumnes siguin més protagonistes. És un gran repte, és difícil perquè ni els professors ni els alumnes i les famílies hi estem acostumats”, ha declarat Morales.

Més enllà d'aquest repte, des de l'Institut Ribot i Serra també volen seguir fomentant la convivència entre els seus alumnes; una qüestió important tenint en compte que la meitat d'aquests estudiants són d'origen estranger. Tot plegat, mentre intenten seguir treballant amb les limitacions pressupostàries derivades de la crisi econòmica: “Estem en uns moments difícils a nivell econòmic i això ho patim molt. Estem en un barri molt desafavorit i les famílies pateixen més que mai. Un repte del dia a dia és gestionar el poquet que tenim i acompanyar les famílies”. Més enllà d'aquesta qüestió, una altra de les fites del Ribot i Serra és seguir donant-se a conèixer en altres barris de la ciutat i en altres poblacions vallesanes per atraure més estudiants als 16 grups de formació professional dels quals disposen.

Commemoració del 25è aniversari

Per celebrar el 25è aniversari de l'Institut Ribot i Serra s'han programat diverses activitats al llarg de tot el curs. Entre aquestes en destaca la creació d'un museu de guardons, amb tots els reconeixements que el centre ha rebut des de la seva creació, acompanyat d'una exposició de fotografies. Així mateix, també s'han incorporat bancs i taules al pati, de la mà dels alumnes de l'Escola Industrial, per poder fer classes a l'aire lliure i artistes locals i alumnes faran grafitis en aquest mateix espai. Tot plegat culminarà amb un acte de cloenda, el pròxim mes de maig, que comptarà amb la participació d'exalumnes i professors i amb diverses actuacions.

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més