Amics i circ! Un projecte comunitari a Baró de Viver



“Amics i Circ” és un projecte comunitari que promou la salut mental, física i social del jovent mitjançant l’acompanyament educatiu amb mentors voluntaris i la promoció de l’activitat física i artística mitjançant l’aprenentatge de tècniques de circ.

És un programa extraescolar amb l’objectiu de promoure la salut mental, física i social del jovent en risc d’exclusió social mitjançant dues estratègies: l’acompanyament educatiu per part de voluntariat universitari (mentors) i la promoció de l’activitat física i artística amb l’aprenentatge de tècniques de circ.
És un programa intersectorial coordinat per un grup de treball format per l’AFEV, l’Agència de Salut Pública de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona, l’Ateneu Popular 9 Barris, Escoles Esperança i Baró de Viver i Centre Cívic Baró de Viver.
Se celebren dues sessions setmanals de dues hores de duració durant el curs escolar. Els acompanyaments els fa el voluntariat universitari després d’una selecció i formació. Cada dilluns es duu a terme l’acompanyament educatiu individualitzat al Centre Cívic del barri.  Els dimecres el voluntariat acompanya els infants amb transport públic a tallers de circ a l’Ateneu Popular 9 Barris.
La participació de voluntariat és imprescindible: l’AFEV mobilitza els estudiants universitaris perquè col·laborin en projectes en barris desafavorits.
Els programes de mentoria ajuden a reduir els comportaments agressius, l’exteriorització de problemes de conducta i augmenten habilitats d’afrontament. Poden produir canvis positius en temes com la violència, el consum d’alcohol, de tabac o de drogues o en el rendiment acadèmic sense haver d’actuar específicament sobre el comportament. Els efectes són estables en el temps.
Info original: 

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més