Entra en vigor el tercer conveni del lleure educatiu i sociocultural

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat el Conveni Col·lectiu del Sector del Lleure Educatiu i Sociocultural, d'obligat compliment a partir del divendres 10 de juliol de 2015, i amb efectes retroactius pel que fa a les taules salarials des de setembre de 2014. Les empreses i entitats tenen un termini de dos mesos a partir d'aquesta data per abonar als seus treballadors la diferència entre els salaris pagats i els increments fixats a partir de setembre de 2014 i gener de 2015. Les entitats signants del conveni són, per la banda sindical, CCOO i UGT i, per la banda patronal, l'ACCAC, la Confederació i l'Acellec.
La negociació del conveni ha estat molt llarga a causa, fonamentalment, de les desavinences entre la part sindical i la part patronal pel que fa als salaris. Cal tenir en compte que l'anterior conveni va finalitzar el desembre de 2010, en el moment més agut de la crisi econòmica. Finalment, ambdues parts han pactat un increment salarial del 0,5% a partir del setembre de 2014, un altre 0,5% a partir de gener de 2015 i una tercera puja, també del 0,5%, el setembre de 2016. La signatura es va produir el 10 de març de 2015, moment en que es va iniciar la seva tramitació, culminada el 10 de juliol amb la seva publicació al DOGC.
El conveni presenta també una nova classificació professional, el canvi més significatiu de la qual és la incoporació, per primera vegada, de la figura de l'informador juvenil, un perfil professional de llarg recorregut però que fins ara no havia vist reconegudes les seves especificitats. El nou text introdueix també canvis en el règim sancionador, precisa millor la jornada irregular i adapta el calendari laboral al calendari escolar en el cas dels serveis al sistema educatiu.
Podeu accedir al conveni i descarregar-lo a través d'aquest enllaç.
Font: acellec

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més