Animació Sociocultural té FLOW! Rap per la convivència al Ribot i Serra

L'activitat s'emmarca dins la Campanya "Teixint la convicència: Xarxa Antirumors de Sabadell" i és el primer pas per convertir el CFGS d'Animació Sociocultural i Turística del Ribot i Serra en un super-agent antirumor.

Aquest taller forma part de les activitats desenvolupades sota el marc del projecte europeu “Comunication for integration:  Social networking for diversity”.

Un taller de rima per comprovar la potència del rap com a eina d'intervenció social. I que l'Animació té flow!!



L'alumnat d'Animació Sociocultural i Turística ha rebut avui la visita del Sergi Cordón (Animador Sociocultural de l'Ajuntament de Sabadell) i Pau Llonch (productor i MC la banda de Rap At-Versaris). El motiu: el rap per la convicència.

L'activitat s'emmarca dins la Campanya "Teixint la convicència: Xarxa Antirumors de Sabadell" i és el primer pas per convertir el CFGS d'Animació Sociocultural i Turística del Ribot i Serra en un super-agent antirumor.

Es comença amb una petita introducció sobre els valors essencials de la convivència i es posen en debat diferents formes de discriminació com el racisme, la xenofòbia o la homofòbia, fent un recorregut històric per les diferents formes d’expressió social i política d’aquesta discriminació.
A partir de la visualització del clip “Rap contra el Racismo” (*) l’alumnat guiat magistralment per Pau Lllonch (que ens ha explicat pautes de composició), ha elaborat les seves pròpies rimes, expressant les seves emocions i reflexions sobre temes com els valors, el racisme, la discriminació i els Rumors i estereotips.

Finalment, hem fet una posada en comú de les lletres dissenyades, compartint amb les companyes les estrofes creades.

 (*) La campanya “Rap contra el Racismo” és una campanya de sensibilització escolar i juvenil per combatre el perillós problema del racisme i la intolerància. L’eix és una cançó i un videoclip que compta amb la col·laboració desinteressada de diversos artistes reconeguts de l’escena del rap al nostre estat. 


Participem al programa europeu "Comunication for integration"

Aquest taller forma part de les activitats desenvolupades sota el marc del projecte europeu “Comunication for integration:  Social networking for diversity” (impulsat pel Consell d'Europa i confinançat per la Comissió Europea). El projecte C41 vol lluitar contra aquests prejudicis, rumors i estereotips fent servir el boca-orella, oferint dades, fets i respostes fonamentades contra aquestes "falses veritats".

La ciutat de Sabadell, juntament amb altres 10 ciutats europees, participa en el projecte basat en la creació de xarxes antirumors formades per "agents antirumors", que, implicant tant l'administració local com organitzacions socials i ciutadania, lluiten contra aquests estereotips i prejudicis.

El Rap com a eina d'intervenció social

A part de prendre conciència que les accions discriminatòries encara avui existeixen i que s'ha d'estar alerta per evitar que es reprodueixin. 

A part de sensibilitzar-nos i reflexionar sobre els valors socials.

Hem utilitzat una habilitat artística, el rap, com a canal comunicatiu per expressar i compartir les nostres reflexions.

Mitjançant el taller hem pogut viure a les nostres carns i caps tota la potència del rap com a eina comunitària i reivindicativa per analitzar, prendre conciència i transformar les nostres realitats. 


La crònica del Pau Llonch

Taller al Ribot i Serra. Brutal!


Bua. Avui ha estat espectacular. M'ha caigut una llagrimeta i m'he posat a cridar només entrar al cotxe. Bleda, sí... Brutal el grup, a un dels instis amb més immigració, el Ribot i Serra. Taller antiracista. La 1a part, com sempre, amb tota la càrrega teòrica (històrica, actual sobre els moviments neonazis i feixistes, sobre rumors i estereotips, etc). Però la segona part, la que es fan el rap... BRUTAL. Un grup humà brutal, més grandet que de costum, i com es nota... Tots aplaudint a cada xaval que sortia, i ovació de gala al final a un servidor i a tota la classe i molts "bua, ha estat una passada". Es mobilitzen molts aprenentatges importants (lingüístics, musicals, morals...) però al final, com sempre, qui "ensenya" és qui realment aprèn. Una vida de luxe.

Els textos, per cert, molt bèsties. Tothom té alguna cosa guapa a treure. Tothom. Només als de sempre interessa que pensis que no és així. I que ho pensin els més joves. 

Seguim!

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més