Catàleg de finançament alternatiu

Catàleg de finançament alternatiu
El catàleg de finançament alternatiu recull un seguit d’eines no bancàries per ajudar a les empreses a créixer i a ser més competitives. En l’entorn en el que ens trobem, amb un sistema bancari que ha reduït els crèdits atorgats, aquests canals alternatius esdevenen una opció a considerar per part de les empreses.

Autor: ACCIÓ
Format: Publicació en PDF
Idioma: Català
17-09-2014


Per primer cop, ACCIÓ posa a disposició de les empreses catalanes una bateria d’instruments financers no tradicionals amb l’objectiu de facilitar la recerca de recursos.
Estructurat en 2 parts: de capital i deute, és portapapers en valor 9 canals que aglutinen a 54 proveïdors de finançament. Aquests representen els actors més importants i alhora més útils per poder trobar palanques financeres d’una manera pràctica i àgil.
El catàleg ofereix la informació detallada de cada font, especificant les dades més rellevants de cadascuna com el nombre de projectes gestionats, el nombre d’operacions tancades i la inversió mobilitzada. Addicionalment, s’ha elaborat una descripció de cada entitat financera per posar de relleu la informació bàsica i així detectar el proveïdor més adient per cada projecte. Les dades de contacte estan incloses en cada fitxa.
Aquestes són les eines que recull el catàleg:
CAPITAL
  • Micromecenatge de capital
  • Inversors privats
  • Capital de risc i similars
  • Capital d’inversió i similars
  • Mercat alternatiu borsari (MAB)
DEUTE
  • Micromecenatge de deute
  • Descompte de factures
  • Préstecs participatius i similars
  • Mercat alternatiu de renda fixa (MARF)

Etiquetes

Cultura de carrer Documental Empoderament Intervenció social Micromasclismes PAH Sobirania alimentària Sociologia acció col·lectiva acció directa anarquisme animació sociocultural anticapitalisme antiespecisme antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea autogestió avaluació barri capacitats diferents ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat consum responsable creació cultural crisi cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar feminisme fp gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum gènere horitzontalitat innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions inèdit viable lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització participació pedagogia llibertària pedagogía crítica pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista ètica hacker
Mostra'n més