Eines i gestió de la comunicació associativa


Aixecar el vol amb Twitter és senzill. Foto de NHKMarketingLa Comunicació Associativa és una tasca fonamental de les entitats. Aquest recull de recursos i notícies pretén ajudar-vos amb la gestió comunicativa.


Els mateixos socis de l'entitat, membres de la junta directiva o voluntaris, poden encarregar-se de la comunicació de l'associació. En el cas que no disposin de coneixements, aquest recopilatori de notícies i recursos sobre eines, processos i xarxes socials, pot ajudar-los.

Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB | Xarxanet





Actualment vivim una època anomenada Societat de la Informació. Dins d'aquesta societat hi han molts ingredients fonamentals que la composen. La informació n'és un d'ells com també els seus processos de tractament i la seva gestió. L'evolució de la tecnologia ha afavorit l'aparició d'eines que tracten la informació i ha sigut el detonant per establir que el segle XXI és el de les TIC.
En el món associatiu, cada vegada sorgeixen més departaments encarregats de la comunicació de l'entitat. Depenent del pressupost de l'entitat, és possible que d'aquest camp se n'ocupi una persona que treballi per la entitat. Però què passa amb les entitats amb poc pressupost que no poden contractar un professional o una agència de comunicació?
Els mateixos socis de l'entitat, membres de la junta directiva o voluntaris, poden encarregar-se de la comunicació de l'associació. En el cas que no disposin de coneixements, aquest recopilatori de notícies i recursos sobre eines, processos i xarxes socials, pot ajudar-los.
A la biblioteca de Xarxanet trobareu “Comunicar per a Existir” un llibre interessant que us podeu descarregar en format pdf gratuïtament. L'autora és l'Elisenda Figueras. Aquest manual és un bon llibre per començar a planificar integralment tots els processos de comunicació de la vostra entitat.
Aquest recurs de Xarxanet és ideal per les entitats que necessiten enviar comunicats de premsa als mitjans de comunicació. Saber escriure'l, a qui enviar-li, escollir els mitjans... tot això ho podreu trobar dins d'aquest recurs.
Escriure bé un correu electrònic, canviar contínuament l'assumpte dels butlletins... són consells que podreu trobar en aquest recurs. Mitjançant aquest, els vostres correus i butlletins arribaràn molt lluny!
Avui en dia les entitats utilitzen sistemes de butlletins electrònics. Com en podeu crear un? És fàcil d'utilitzar?
Les xarxes socials són eines que poden ajudar molt en els processos comunicatius de l'entitat. Saber utilitzar les etiquetes, com escriure-les bé, quina escollir... pot ajudar a què els vostres missatges arribin més lluny!
Twitter s'ha convertit en la xarxa social estrella de la comunicació ràpida i directe. Però estar-hi dins, requereix un procés d'adaptació. Amb aquests 8 consells, segurament arribareu molt lluny!
Sempre passa a qualsevol xarxa social. Sembla una obsessió haver d'aconseguir seguidors o amistats. Amb aquest recurs us ajudarem a augmentar seguidors a Twitter d'una forma natural.
Twitter és una eina molt potent per la transformació social. Però com ho podeu fer? Aquest recurs us explicarà uns quants exemples sobre com fer-ho!
Possiblement muntar un vídeo és complicat, però heu pensat d'utilitzar el mòbil i la vostra creativitat? Mireu aquest recurs i podreu esbrinar com fer-ho.
Dins l'univers Facebook hi han milers d'aplicacions que poden ajudar-vos a gestionar millor la xarxa de Marc Zuckerberg. Mitjançant aquest recurs podreu conèixer una bona selecció d'aquestes aplicacions.
Si la vostra entitat encara no disposa d'un perfil a Facebook, us recomanem que, prèviament, us llegiu aquest recurs. Segurament hi entrareu amb bon peu!
Primer van ser els perfils personals, i després les pàgines d'admiradors. I si disposeu de dos identitats dins de Facebook, com podeu fusionar-los?
Gestionar una pàgina d'admiradors i els seus esdeveniments des del mòbil o la tauleta. Tot això ho podreu fer aprofitant aquest recurs!
Amb Storify podreu recollir totes les publicacions que es fan a les xarxes socials sobre un tema en concret. Voleu aprendre com fer-ho?

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més