En marxa la Universitat Popular de Sabadell

David Garcia | Vilaweb Sabadell
Es tracta d'un projecte de educació popular adreçat a tota la població que pretén facilitar la comprensió del món que ens envolta a través del diàleg i el debat, i l'acció.

El CFGS d'Animació Sociocultural de l'Institut Ribot i Serra participarà del projecte.


Dimarts, al Casal Pere Quart va tenir lloc la segona reunió per constituir la Universitat Popular de Sabadell impulsada per diverses persones del teixit associatiu de la ciutat. El projecte pretén crear un marc de reflexió sobre els grans temes humanístics que permeti comprendre el món que ens envolta des d'una perspectiva participativa i transformadora.

Els impulsors de la UPS tenen previst estructurar el projecte en aules i tallers. Les aules serien cicles de xerrades o cursos que es podrien plantejar com oberts a tota la població o realitzar-se en els instituts de secundaria que així ho demanessin. Les aules tractarien sobre temes més generals com ara economia, historia, polítiques publiques o educació. Pel que fa als tallers, es tractaria de cursos de caire aplicatiu i pràctic en relació a com gestionar les reunions de manera eficaç, ús de les xarxes socials o també cuina bàsica i bricolatge domèstic.

El projecte es presentarà públicament el proper divendres a les 12 a la biblioteca Vapor Badia. Es té previst que les primeres xerrades i debats comencin a finals d'aquest mes. De moment les persones interessades en participar-hi poden seguir l'activitat a través del bloc de la UPS i els seus comptes en la xarxa social facebook i twitter
 
TALLERS:
Sota el concepte de TALLERS, l'UPS vol organitzar cursos amb continguts de caire aplicatiu i pràctic oberts a tothom, i, especialment adreçats a entitats i col·lectius.
 
AULES:
Sota el concepte d'AULA, l'UPS vol organitzar cursos, cicles de conferències i xerrades puntuals. Inicialment, per a les aules es preveuen dos formats possibles,
  • AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA (obertes a tota la ciutat)
  • AULA EXTERNA (xerrades i cicles que s’ofereixen als IES i a les escoles d’adults com a crèdits-convalidables o complementaris del seu propi currículum).
 

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més