El graffiti com art de carrer des d’un projecte participatiu i comunitari permet assignar una funció diferent a l’art més enllà de la merament estètica. Des de fa alguns anys, l’art està tenint un nou rol, més quotidià, centrat més en el procés artístic que en l’idea d’obra acabada. L’art té en primer lloc una capacitat transformadora de la persona i de la comunitat.
El graffiti com a art comunitari disposa d’una funció social molt important, ja que la seva producció podria afavorir accions per canviar les situacions descrites simbòlicament de manera col·lectiva. L’artista no és un individu il·luminat. La capacitat creativa pertany a una comunitat, a un grup amb visions i talents diferents que comparteixen el mateix context social on viuen les mateixes riqueses i mancances.
El graffiti com a art popular està íntimament relacionat amb un context social i cultural específic i amb la comunitat en què es desenvolupa. L’artista es defineix per la creació d’ un producte artístic rellevant per a la comunitat a la qual va dirigida, és a dir, expressa artísticament una idea col·lectiva.
I com a mostra 2 timelapse de graffitis a projectes comunitaris.
Making off de la peça del Roc Blackblock en el Ateneu Popular 9 Barris. timelapse. from Ateneu Popular 9barris on Vimeo.
Timelapse del Graffiti de Roc BlackBloc a la caixa escènica de l’Ateneu Popular 9Barris