Quan l’acció comunitària no interessa

L’acció comunitària engloba tots els processos que es posen en marxa des de d’una comunitat amb la finalitat de transformar la realitat. El que pretenen aquest processos és aconseguir que les persones i les comunitats trien i construeixin els seus propis destins. Per arribar a això la comunitat ha de prendre consciència de la realitat que l’ envolta,   dotar-se d’eines  i passar a l’acció amb lògica de procés.

 Antonio Alcántara | Educaciótransformadora



Els dos periodistes Carles Bosch i  Josep Serra, amb el reportatge “El futur era de tots”, han volgut explicar d’ una forma molt clara com va néixer l’estat del benestar i el difícil que ha estat el camí per arribar a una vida digna posant exemples d’organització social a Suècia, Anglaterra, Brasil i Roquetes (9 Barris – Barcelona).

La seva emissió va ser suspesa el passat 16 de maig (coincidia amb el primer aniversari del moviment ciutadà 15-M). La direcció de la TV pública va substituir pel documental “El meu nom és Druillet”.

La decisió de la directiva de Tv3 de suspendre la emissió “per problemes tècnics” és una excusa que evidència clarament com el poder polític/financer manté ferm el seu discurs controlant la informació que es fa pública. Que la Caixa hagi retirat la publicitat dels mitjans que han difós les concentracions de les #Torresmordor és un altra exemple.

Que els membres d’una comunitat siguin capaços d’organitzar-se per ells mateixos, perdre la por, i donar resposta a les seves necessitats no sembla estar en el mapa d’interessos del poder polític/financer. Evident!.

Antonio Alcántara Alcántara

Per més informació:

Etiquetes

Cultura de carrer Documental Empoderament Intervenció social Micromasclismes PAH Sobirania alimentària Sociologia acció col·lectiva acció directa anarquisme animació sociocultural anticapitalisme antiespecisme antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea autogestió avaluació barri capacitats diferents ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat consum responsable creació cultural crisi cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar feminisme fp gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum gènere horitzontalitat innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions inèdit viable lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització participació pedagogia llibertària pedagogía crítica pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista ètica hacker
Mostra'n més