La Gestió Ciutadana d’Equipaments Públics

Entitats sense afany de lucre gestionen prop de trenta equipaments públics a la majoria de districtes de Barcelona. Fan una gestió participativa, transparent i propera al territori i als ciutadans. La manca d’un marc normatiu específic, pro­voca dificultats contractuals i de gestió, així com heterogeneïtat i precarietat en la seva aplicació. Per donar a conèixer la situació, s’ha elaborat un manifest que s’adreça a l’alcalde de Barcelona i es convoca una RODA DE PREMSA pel dimecres 25 de gener, a les 12 h del matí a la seu de la Federació d’Associacions de Veïns (FAVB, c. Obradors, 8-10 baixos, Barcelona). 
Font: educaciotransformadora El blog de l'Antonio Alcántara






No hi ha una única manera de gestionar equipaments públics, com ara els centres cívics o els centres culturals; la única solució no és la d’externalitzar la gestió a una empresa privada. També hi ha la possibilitat de que siguin associacions arrelades al territori les que gestionin aquests equipaments. De fet, aquest és el sentit que, des de fa dos anys, hi hagi una Plataforma de Gestió Ciutadana que, precisament, defensa i promou les associacions que porten o aspiren a dirigir equipaments públics.

Aquest grup d’associacions s’han anat reunint des d’aleshores. Primer amb el propòsit de consensuar un document definitori sobre el model de gestió: ‘Gestió Ciutadana d’equi­paments i projectes municipals d’interès general’, que es va aprovar el setembre del 2010. I posteriorment és va començar a treballar en un document per disposar d’unes bases de negociació amb l’Ajuntament, amb el suport d’un informe jurídic que avala la viabilitat de la gestió ciutadana.

Més info:
Enric Capdevila (AC Casa Orlandai) ::
Toni Llotge (Bidó Nou Barris) :: coordinacio@ateneu9b.net
Altres documents:

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més