L'alumnat del Ribot i Serra s'organitza en defensa de l'educació pública i de qualitat

Karen Madrid |  Radio Sabadell


Els alumnes de l'Institut Ribot i Serra de Sabadell, situat entre els barris d'Espronceda i Campoamor, s'han començat a mobilitzar per demostrar el seu malestar pels efectes que les retallades de la Generalitat estan tenint en els centres públics. Més de 200 estudiants s'han constituit en assemblea i s'han organitzat en comissions per fer sentir la seva veu a través de diverses actuacions. 


Un dels organitzadors de la protesta, en Carlos, ha explicat a la 94.6 que la reivindicació va començar fa dos dies “com a mostra de suport a la vaga dels estudiants de Madrid i Sevilla, però ha acabat convertint-se en un moviment propi contra les retallades”.

L'objectiu dels estudiants del Ribot i Serra és el de reclamar “una escola pública de qualitat” i denunciar que la decisió de retallar el pressupost dels centres educatius s'ha fet sense pensar en les conseqüències. Unes conseqüències que al Ribot i Serra es tradueixen en un augment d'alumnes per aula a causa de la reducció del nombre de professors. En aquest sentit, defensen “com a estudiants d'un centre públic que aquest tipus d'ensenyament és molt digne” i que no volen haver de pagar per aquest servei en un futur. Per tot plegat, donaran a conèixer la seva situació als veïns del barri i no descarten fer manifestacions o concentracions en altres punts de la ciutat.


Els alumnes de l'Institut Pau Vila també protesten
Els estudiants de l'IES Pau Vila, al barri de Gràcia de Sabadell, també han fet sentir el seu malestar, en aquest cas, per no comptar encara amb els llibres electrònics del programa 1 per 1. La setmana passada van convocar una vaga amb aquesta finalitat, però finalment no es va portar a terme perquè la direcció del centre va explicar el perquè d'aquest endarreriment. El coordinador del programa al Pau Vila, Jordi Bonmassip, assegura que “la implantació d'aquest programa és molt complex, ja que compte amb finançament de les famílies i de la Generalitat i depèn també de les editorials”. En aquest cas, el retard s'explica perquè el govern català “no havia pagat la seva part dels llibres electrònics”. No obstant això, el centre ja disposa d'aquest material i en els pròxims dies es podrà començar a fer servir, un cop solucionats alguns problemes informàtics.

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més