Futbol Caserna: formar en valors i esport, a El Matí de Ràdio Sabadell

A Sabadell hi ha un equip de futbol que no competeix en cap lliga, que no se centra en rendiment esportiu, i que posa els infants al centre per escoltar-los i formar-los en valors. És el projecte Futbol Caserna, nascut al pati de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil quan era un espai autogestionat per diverses entitats. El lidera l'exfutbolista professional Oleguer Presas, qui prefereix invertir el seu temps en aquest projecte social que no pas en el futbol tradicional. L'exjugador del Barcelona ha estat entrevistat al programa Al Matí, on ha detallat els objectius de Futbol Caserna, més enllà d'aprendre a xutar la pilota.





Els infants, al centre

"És un espai molt reflexiu, on tots els nens i nenes tenen veu i espai per expressar les seves emocions. També és un espai que respecta els ritmes de cadascú, no diem al final de temporada que tu no ens serveixes. No ens focalitzem en el rendiment, sinó que volem que s'ho passin bé i puguin aprendre altres coses"

Vocació educativa

"Les bronques que se senten en segons quins camps de futbol, els tons, les coses que es veuen... Al davant tens un nano de 10 o 15 anys, humanitzem-ho, intentem veure aquesta part educativa i formadora"

El futbol tradicional

"Aquí és on em sento còmode, en el vessant social dels projectes, donant-li una volta al futbol tradicional. Per tant, mentre el futbol tradicional segueixi amb aquesta lògica enfocada al rendiment, no m'hi veig. Perquè no tinc aquesta mentalitat, ni visió, ni capacitat"

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més