Cultura, animació i gestió cultural, de Carles Monclús i Garriga

Carles Monclús i GarrigaPer fi he acabat el procés d’autopublicar-me un llibre que desitjava fer des de fa anys.

Està escrit després de molts anys de voler ser escrit. Moltes vegades m’ha mancat la disciplina necessària per a posar-me en marxa i un cert pudor de pensar que igual era un poc atrevit intentar escriure sobre un àmbit tan ampli, del que encara que crec que tinc coneixements, em segueixen quedant moltes coses per aprendre. El procés d’elaboració final ha estat els darrers tres estius, encara que la idea ja estava començada molt abans. Espere que siga útil a companys i companyes professores del cicle, a l’alumnat, però també a altres persones que vulguen reflexionar sobre aquest àmbit amb una posició crítica i transformadora.

Però cal dir que no és un llibre de text ni pretén ser-ho. Si, com he dit, jo no he treballat així, tampoc vull propiciar-ho. M’agrada més la idea d’un manual, però no un manual per estudiar, sinó per consultar, per reflexionar amb ell o per rebatre.

En molts moments de llibre prenc posició sobre determinades qüestions, no pretenc fer un manual neutre. Sé que moltes de les afirmacions que faig són discutibles i poden ser sotmeses a crítica però crec que per a poder propiciar un debat cal precisament que es prenguen posicions. M’alegraria molt que el text servira precisament per això, per a debatre.

Per tant, s’acosta a un manual, a un assaig, a uns resums de continguts o en tal vegada, en algun moment, a un recull d’articles.

És un llibre que recull visions, reflexions i dades al voltant d’això que s’anomena l’Animació i la Gestió Cultural. Hi ha capítols on el plantejament és descriptiu i en altres on es manifesta una posició teòrica concreta.

El llibre té algunes qüestions tractades amb més profunditat i altres tractades més superficialment. Des del meu punt de vista és molt difícil fer un llibre equilibrat amb tants continguts. He intentat equilibrar els apartats però sempre n’hi ha alguns en que per gust personal o perquè he pensat que calia aprofundir més en ells per part de l’alumnat m’he estès més.

Properament anunciaré diferents llocs on el presentaré.

De moment si alguna de vosaltres desitja el pot adquirir a través d’internet:



Si punxeu en “Vista prèvia” tindreu accés a l’índex.

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més