Aquest dissabte, la candidatura Anticapitalistes es presenta a Badia


Sample ImageEl pròxim dissabte dia 12 de novembre a les 12 hores presentarem a la Plaça Major de Badia la candidatura Anticapitalistes. 

"Desobeim al capitalista i als grans partits!! Presentem veu alternativa al #20N pero seguim donant suport a les lluites #desobeeix"





Comptarem amb la pressència de la cap de llista per la província de Barcelona, Esther Vivas i l’històric dirigent camperol Pep Riera, exsecretari general d’Unió de Pagesos i impulsor del moviment per les consultes sobiranistes.


La candidatura Anticapitalistes promoguda per Revolta Global-Esquerra Anticapitalista està integrada també per En Lluita, Lluita Internacionalista i un gran nombre d’activistes independents. Entre d'altres José Luis González (jota) i Mònica Acebo, representats de la zona del Vallès a la candidatura, i que també partiparan en l'acte.
Sample Image
La llista de la circumscripció de Barcelona està encapçalada per Esther Vivas. Nascuda a Sabadell i resident a Barcelona, té 35 anys, i actualment està a l’atur. Vivas és activista hi ha estat vinculada al moviment antiglobalització, al moviment ecologista i al moviment de cooperatives de consum agroecològic i per la sobirania alimentaria. Col.labora habitualment amb varis mitjans de comunicació i és també autora de diversos llibres i articles sobre moviments socials. Actualment participa en les lluites socials contra la crisi i les retallades.
 
Vivas va seguida a la candidatura per Òscar Simón Bueno, de 35 anys. Simón és professor de secundària, sindicalista i activista contra la crisi i les retallades. El tercer lloc de la llista l’ocupa Josep Lluís del Alcazar, de 55 anys, mestre, delegat sindical i impulsor de les mobilitzacions contra les retallades i en defensa dels serveis públics.
Anticapitalistes té una relació confederal amb la candidatura Anticapitalista promoguda per Izquierda Anticapitalista que també ha presentat les seves llistes, després de recollir milers d’avals en diverses circumscripcions electorals de tot l’Estat.
Davant els intents de fer-nos pagar la crisi, cal seguir reforçant les lluites socials amb criteris unitaris i buscant convergències. Però pensem que amb la resistència social no n’hi ha prou. Cal també una alternativa política anticapitalista, l’única lleialtat de la qual estigui amb els moviments socials, que no accepti mai participar en la gestió del sistema i que sàpiga escoltar i aprendre.
Anticapitalistes busca ser una veu alternativa a les properes eleccions al marge dels partits tradicionals i planteja clarament la necessitat de canviar el món de base.
Per a nosaltres la prioritat per canviar aquest sistema és la mobilització al carrer i l’autoorganització de la gent treballadora i de la ciutadania fins a constituir-se en un veritable poder popular alternatiu a les decrèpites institucions existents.
La democràcia és molt més que votar cada quatre anys. Només faltaria! Les eleccions són solament un terreny més de lluita, però no podem consentir que els partits de sempre monopolitzin el panorama polític. Aquests diuen parlar en nom de tothom però en realitat treballen per a una minoria privilegiada.
No es tracta de fer el joc al sistema, ni de jugar amb les seves regles. Es tracta d’utilitzar les eleccions perquè una veu anticapitalista, ecologista, feminista, internacionalista.... sigui escoltada. Pensem l’anticapitalisme ha de formar part del nostres panorama polític en el dia a dia i cal aprofitar les eleccions com a altaveu per avançar cap a un canvi de societat.
El 20N desobeeix. Dóna suport als i a les anticapitalistes!

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més