Arcadi Oliveres: “Aturem la crisi. Les perversions d'un sistema que és possible canviar”

És un rebel, un activista social, una d'aquelles persones convençudes que canviar el món és possible. És l'economista Arcadi Oliveres, professor del departament d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona i president de Justícia i Pau. Oliveres, que sempre s'ha mostrat crític amb el poder polític i econòmic, és, en aquests moments, una de les veus que s'alcen amb més contundència contra el que ell anomena "les perversions financeres" del sistema capitalista. Arcadi Oliveres denuncia sense embuts els que ens han portat a la crisi actual: els especuladors que mouen bilions i bilions de dòlars sense que ningú els posi cap fre. Ens diu que el capitalisme financer és pervers i genera desigualtats i injustícies, i que cal plantar-hi cara i canviar-lo. En el seu últim llibre, "Aturem la crisi", Arcadi Oliveres ens fa una crida a rebel·lar-nos contra els màxims responsables de la crisi, els poders financers, i també assenyala els punts febles de la nostra societat de consum desenfrenat, deslocalitzacions i democràcia afeblida. Diu que només podem aturar la crisi amb un canvi de mentalitat i si tothom pren consciència que hem de demanar responsabilitats a polítics i poders econòmics."Aturem la crisi", el nou llibre d'Arcadi Oliveres

El conegut economista i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, publica el llibre “Aturem la crisi. Les perversions d'un sistema que és possible canviar”, on analitza les causes i els culpables de la crisi actual i llança propostes per fer-li front.

A "Aturem la crisi" l'autor analitza les causes de la crisi actual i dóna respostes a preguntes com ara "Per què s’ha arribat fins aquí?" i "Qui hi ha al darrera de la crisi?". A més, tal com diu el títol del llibre, l'Arcadi Oliveres confia que encara som a temps de canviar i millorar el món i ens fa propostes, tant a nivell internacional com a nivell més personal o familiar, per començar a caminar en aquest sentit.
Arcadi Oliveres és doctor en Ciències Econòmiques, professor del departament d’Economia Aplicada de la UAB i president de Justícia i Pau, entre d'altres. Expert en relacions nord-sud, comerç internacional i deute extern, s'ha implicat des de fa anys en diferents moviments socials. En solitari ha publicat "Contra la fam i la guerra" (2004), "Un altre món" (2006) i "El meu camí cap a la utopia" (2008).
Per conèixer millor la seva trajectòria i idees us proposem visitar l'article sobre l'Arcadi Oliveres a la Viquipèdia o mirar aquest vídeo en què fa, en el marc de la publicació del seu anterior llibre "El meu camí cap a la utopia", un repàs dels moments clau que han marcat el seu camí:

Comentaris