[Goteo] StopSurfCity a Sabadell

AJUDA´NS A DEFENSAR EL RIU RIPOLL CONTRA EL PROJECTE DE MACROPISCINA D’ONADES SURFCITY

Entra a https://ca.goteo.org/project/stopsurfcity-a-sabadell. Tria recompensa i fes la teva aportació!

Participa i difon.

El riu Ripoll és el riu que ha permès construir la identitat històrica de la ciutat de Sabadell, és un dels rius del Vallès més singulars per la seva geologia característica de talussos i plataformes fluvials, la seva morfologia enclotada i la biodiversitat ha permès que els darrers anys retorni la fauna i la vegetació de ribera a un riu que l’havíem vist de tots els colors. Els cabirols, guineus, teixons, porcs senglars, esquirols i tota l’avifauna fan evident la recuperació de la natura del riu Ripoll. Per protegir aquest espai és imprescindible que no traslladem activitats de caràcter urbà (llums, sorolls de nit i dia, transit i camions, comerç i locals recreatius, etc...) a un espai tan sensible com és el riu Ripoll. Cal una activitat equilibrada, sostenible i avaluada ambientalment.

Ara l’Ajuntament de Sabadell vol construir una Piscina d’onades artificials a menys de 10 metres de la llera del riu Ripoll. La capacitat en seria per 200 surfistes diaris en un espai públic de 30.000m2. La construcció requeriria moure més de 100.000m3 de moviment de terres, per ubicar una piscina de més de 5.000m2 i de més de 12.500m3 d’aigua, restaurants, gimnàs i 200 places d’aparcament. Caldrien més de 8.000 m3 de formigó per construir el complex, a més d’un mur perimetral de 4 metres d’alçada i l’artificialització d’una finca municipal que esta en zona inundable segons l’ACA.

Què volem?


Volem aturar la construcció del Projecte privat d’una MACROPISCINA D’ONADES ARTIFICIALS #SURFCITY en un espai públic a la llera de l’àmbit fluvial del Riu Ripoll a Sabadell per part del govern Municipal de l’Ajuntament de Sabadell. Aquest aprofita un buit legal del planejament urbanístic aprovat fa 30 anys quan no existia la legislació de Canvi Climàtic ni la Declaració d’Emergència Climàtica feta per la Generalitat de Catalunya.

Ens ajudes?

Els costos legals i judicials que poden arribar a superar els 8.500€. Entre totes, podem aconseguir aquesta xifra i tirar endavant la defensa del riu Ripoll en el seu pas per Sabadell.


Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més