Relacions entre persones, diversitat i educació afectiva i sexual. [19G] II Jornades Educant per a la vida, a Cerdanyola

Matinals d’educació a Cerdanyola del Vallès. Institut Banús (Sant Casimir, 16). Continuem parlant sobre respecte en les relacions entre persones, de diversitat i educació afectiva i sexual, aquest dissabte 19 de gener a partir de les 10.30h.

"El valor del respecte"serà tema central a la segona matinal d’Educant per a la vida, el proper dissabte 19 de gener. 

Situacions que a diari ens trasbalsen, i ens fan pensar en la prevenció, són les que es volen analitzar en aquesta matinal, al mateix temps que intercanviar anàlisis i eines per a l’acció educativa. Una matinal per fer aportacions en la construcció de l’ideari col·lectiu que ha de fer prevaldre el respecte propi i cap a les altres persones amb qui convivim.

Maribel Cárdenas, professora en sociologia de la UAB i experta en feminisme, i Fran Sánchez, regidor per a polítiques LGTBI a Ripollet, obriran la primera part de la matinal parlant-nos de com hem avançat i de quant ens falta encara. En la segona part, coneixerem experiències concretes a Cerdanyola tant en el camp educatiu com en el de l’activisme social. Una matinal dedicada als valors que necessitem com a societat per poder conviure en pau i llibertat, sobre el valor del respecte en les relacions interpersonals i quina pot ser l’aportació de les persones que tenim responsabilitats en educació.

Només des del respecte es poden bastir relacions positives i duradores entre les persones de tota condició. Només des del respecte podem evitar l’abús, el bulliyng, l’agressió de qualsevol mena... Només des del respecte podem mantenir-nos lliures i estimar-nos. Necessitem establir les nostres relacions interpersonals lluny del menyspreu, de la condescendència i de la desconsideració, ans al contrari, intentant identificar les pròpies necessitats i les de l’altre.

Dissabte 19 de gener, de 10.30 a 13.30. Institut Banús. Sant Casimir, 16 - Cerdanyola del Vallès -
Les jornades compten amb el suport de les següents entitats, col·lectius i organitzacions : PAC Cerdanyola, FAPAC, CGT, CCOO, UGT, USTEC, SEPC, DxR, Espai Obert i CDR Cerdanyola.

PROGRAMA

Dissabte 19 de gener
10.30h. Benvinguda i presentació de la jornada
10.40h. El valor del respecte en les relacions interpersonals. Fran Sánchez
11.10h. Maribel Cárdenas
11.40h. Col·loqui amb les persones assistents
12.10h. Descans i petit refrigeri
12.30h. Educació afectiva i sexual. Professorat i membres d’ AFA de Cerdanyola
12.45h. Georgina Hidalgo i Mar Fondevila, activistes de La Figa Rebel
13.00h. Debat, interacció amb les ponents i conclusions
13.30h. Cloenda

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més