Kuṣtina Zilam - Matar a l'home

Aquest llibret de l'Institut Andrea Wolf se submergeix en la teoria i la pràctica de Matar l'home dominant: la necessitat d'eliminar el patriarcat intern en la mentalitat perquè la llibertat i l'amor puguin fluir lliurement. Aquesta és una invitació a tots els nostres companys a avançar en la lluita, una guia per als homes per començar a alliberar-se així mateix i als que tenen al seu voltant. Aquest és el treball dels revolucionaris. Aquest és el camí cap a l'alliberament.

L'Institut Andrea Wolf de l'Acadèmia de Jineolojî ha editat recentment aquest fanzine sota el suggerent títol «Matar i transformar l'home dominant». A continuació recollim la introducció al text i facilitem un enllaç per descarregar el fanzine en castellà.

DESCÀRREGA AQUÍ

Aquest treball és producte de les discussions sobre com superar la mentalitat patriarcal i, especialment, com desafiar i canviar els patrons del patriarcat entre els nostres companys homes i homes en general. A la primavera del 2018 es va iniciar aquest procés amb la creació d'un grup de treball a l'Institut Andrea Wolf a Rojava. Aquest ha continuat fins a l'hivern del 2020, amb participants de diferents països del sud, est i nord d'Europa que van venir com a internacionalistes a Rojava.

Totes hem enfrontat incidències als diferents col·lectius d'esquerra revolucionària, que mostren la necessitat d'aprofundir en la nostra lluita contra el sexisme i el patriarcat. Tant a les nostres relacions polítiques com personals; a les nostres organitzacions, col·lectius i societat. Els nostres debats a l'Institut Andrea Wolf van ser una oportunitat única per obtenir un coneixement més profund i molt necessari dels conceptes del moviment d'alliberament de la dona al Kurdistan i els mètodes que s'han aplicat en el procés revolucionari al nord i est de Síria.

L' Institut Andrea Wolf és part de l' Acadèmia Jineolojî . El seu objectiu és connectar i intercanviar coneixements sobre la història de la dona i les

lluites mundials per tal de construir una vida lliure i unes societats lliures. A Rojava, l'Acadèmia Jineolojî s'ha desenvolupat com a part de la revolució de Rojava. L'institut té la seu a l'Administració Autònoma del Nord i Est de Síria, però treballa com una xarxa mundial.

[…]

La qüestió de l'alliberament de la dona ha estat fonamental per a moltes lluites i moviments a tot el món. Les dones han estat educades, organitzades i mobilitzades per contrarestar la dominació masculina i la violència patriarcal. Mentre les dones qüestionaven els rols patriarcals i desenvolupaven una consciència, també va sorgir la necessitat que els homes assumissin la responsabilitat de lluitar per superar la pròpia mentalitat patriarcal.

En aquest fullet examinarem el concepte de Kuştina Zilam (Matar l'home o Matar l'home dominant) que ha desenvolupat el Moviment d'Alliberament del Kurdistan, amb l'objectiu de Veguhartina Zilam (Transformar l'home); la seva història, el seu context i allò que significa per a la revolució. També veurem la feina de Bell Hooks sobre feminisme i masculinitat, així com altres perspectives feministes, per trobar denominadors comuns i punts de vista per a l'aprenentatge.

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més