[Documental] La mesquita del carrer Japó: una experiència col·lectiva cap a la convivència en la diversitat

Un documental que explica la història de la mesquita del carrer del Japó. Via @antalcantara a Educació Trasnformadora.

9 Barris Acull és una xarxa integrada en l’actualitat per més de vuitanta entitats. La finalitat de la Xarxa és treballar de forma coordinada per fomentar la convivència i facilitar la incorporació als barris dels nous veïns i veïnes que procedeixen de la immigració. www.9bacull.org

A finals del febrer del 2018, la mesquita del carrer del Japó va iniciar la seva activitat, però no va ser un camí fàcil. Diversos veïns van mostrar el rebuig a l’obertura del temple amb cassolades, pancartes i diverses protestes, algunes amb el suport d’organitzacions d’extrema dreta, com Democracia Nacional. La mesquita ja fa més d’un any que funciona i cada vegada està més integrada al barri gràcies a la lluita de la comunitat islàmica de Nou Barris i de les entitats del barri.

La Xarxa 9 Barris Acull ha volgut deixar constància d’aquesta lluita per solucionar el conflicte i afavorir la convivència entre la mesquita i els veïns. Per això, van encarregar al realitzador Pepe Rodríguez el documental: “La mesquita del carrer Japó, una experiència col·lectiva cap a la convivència en la diversitat”, que s’ha estrenat aquest cap de setmana durant les jornades de la Xarxa 9 Barris Acull.


9 Barris Acull, una xarxa integrada en l’actualitat per més de vuitanta entitats. La finalitat de la Xarxa és treballar de forma coordinada per fomentar la convivència i facilitar la incorporació als barris dels nous veïns i veïnes que procedeixen de la immigració.

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més