Deixem de mirar, comencem a veure. Una Tesi sobre Joves, Art Urbà i Educació Comunitària

Antonio Alcántara | Educació Transformadora.



En Pere Grané ha finalitzat la seva tesi i la vol compartir. Així que aquí la teniu. Un luxe poder comptar amb recerques d’aquest tipus. Us recomano que dediqueu una estona a veure el vídeo i altra a fullejar la publicació. Les contribucions d’aquesta tesi mostren que els processos d’educació comunitària a través del graffiti i l’art urbà ofereixen la possibilitat d’afavorir la identificació dels agents amb les comunitats, teixir relacions i vincles i promoure l’expressió visual i plàstica en les comunitats.




En aquesta investigació, en Pere analitza processos d’educació comunitària a través del graffiti i l’art urbà amb joves. La recerca parteix de la hipòtesi general que el desenvolupament de processos basats en l’educació comunitària a través del graffiti i l’art urbà amb joves permet assolir un conjunt de contribucions positives. D’acord amb la noció d’art comunitari, més concretament amb la de muralisme comunitari, en aquesta recerca en Pere aprofundeix en característiques específiques d’aquests tipus de processos d’educació comunitària, particularment en: l’apoderament, el treball en xarxa i la identificació col·lectiva. El dispositiu metodològic emprat en la recerca educativa es compon de dos mètodes: la recerca-acció i l’etnografia visual. En síntesi, les evidències recollides destaquen per tenir un component participatiu i visual. Les evidències que analitza al llarg de la tesi fan referència a un conjunt de processos promoguts al districte Collblanc – La Torrassa de L’Hospitalet de Llobregat, entre 2015 i 2016.




Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més