L'alumnat del Ribot i Serra es concentrarà cada dilluns per rebutjar la violència de gènere

L'institut està molt implicat en la lluita contra aquesta xacra. Des de fa tres anys, organitza unes jornades per denunciar aquest tipus d'agressions.

La protesta, que ja s'ha fet en tres ocasions, es mantindrà indefinidament “fins que això no torni a passar”, ha explicat al programa una de les impulsores de la iniciativa, l'alumna Alba Jiménez, al programa Tarda de Ràdio de Ràdio Sabadell 94.6. (Ho pots escoltar a partir del minut 10).Núria García | Ràdio Sabadell


L'alumnat del cicle d'Animació Sociocultural i Turística de l'Institut Ribot i Serra, al carrer Conxa Espina, es concentrarà cada dilluns durant deu minuts al mateix centre educatiu per condemnar els casos de violència de gènere. La protesta, que ja s'ha fet en tres ocasions, es mantindrà indefinidament “fins que això no torni a passar”, ha explicat al programa una de les impulsores de la iniciativa, l'alumna Alba Jiménez, al programa Tarda de Ràdio de Ràdio Sabadell 94.6. Jiménez ha afegit que la idea va sorgir arran de l'aparició continuada als mitjans de comunicació de casos de maltractament a dones que acabaven en assessinat. “Moltes vegades no som tan conscients de la realitat que vivim, som conscients que hi ha maltractaments, però que mai no em tocarà a mi. Però, li pot passar a una amiga, a la teva mare...”, ha afirmat Jiménez.
Les concentracions són només un exemple de la implicació de l'alumnat del Ribot i Serra en la lluita contra la violència masclista i que se sumen a unes jornades al voltant de la mateixa temàtica que estan en marxa des d'ahir i que s'allargaran fins divendres. És la tercera edició d'aquest cicle que cada any es fa coincidir amb el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, que es commemora cada 25 de novembre. Les activitats van començar ahir amb una exposició i el monòleg 'No sólo duelen los golpes', de Pamela Palenciano. L'acte central, però, tindrà lloc demà, dimecres i consistirà, entre d'altres accions, en un concurs literari per treballar en el sentit d'aquesta diada i diverses recreacions teatrals per abordar el tema dels anomenats micromasclismes. 

Comentaris