Ocupen la seu central del BBVA a Sabadell per negociar onze casos d'hipoteques amb avals

Una cinquantena de persones han passat la nit a la seu principal del BBVA a Sabadell, situada al c/Alfons XIII, en ple centre urbà. L'acció impulsada per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PAHC) busca pressionar la direcció de l'entitat financera perquè s'assegui a negociar fins a onze casos d'hipoteques amb avals que han portat totes aquestes famílies a situacions d'extrema dificultat. 

Ocupació indefinida per 11 casos a la vegada? La lluita per un cas suma victòries i ànims, però els hi posa fàcil cedir i despolititza el problema. El problema de les hipoteques no és individual, és col·lectiu! 


El BBVA ara no només vol quedar-se amb els pisos dels titulars de la hipoteca, sinó que també es vol fer amb els habitatges d'aquells familiars que van avalar els préstecs. En la majoria de casos, a més, també s'exigeix una compensació econòmica justificada per la pèrdua del valor dels immobles arrel de l'esclat de la bombolla immobiliària. Un portaveu de la PAHC Sabadell ha denunciat l'actitud del BBVA, "tenen un gran negoci amb aquests casos, es queden amb la casa de l'afectat, la casa de la família i un deute de per vida, la seva intransigència s'explica per això". Però malgrat això ha insistit en la seva intenció de perseverar en la protesta. 

Van entrar a l'oficina ahir al matí (dimarts) i en un primer moment els treballadors de l'entitat van pujar al pis de dalt, però finalment van abandonar els seus llocs de treball. 

L'espai s'ha reconvertit en un improvitzat habitatge per una cinquantena de persones, així com un lloc de pas de representants de moltes entitats sabadellenques i activistes de nuclis de la PAH d'arreu del Vallès i comarques veïnes. 

El conjunt de les famílies afectades són de Sabadell, però algunes van contraure les hipoteques a oficines d'Unnim a Terrassa, abans que l'entitat vallesana fos absorbida pel BBVA. Aquest matí no s'hi ha presentat el personal administratiu de l'entitat i per ara només hi ha tres guardes de seguretat que vigilen la protesta. 

Des de la PAHC Sabadell han fet una crida per sumar-se a l'ocupació i fer torns durant tot el dia, fins aconseguir que els directius del banc s'asseguin a negociar.

Font: La directa

Comentaris