Treball Comunitari i Moviment Veïnal: Com construïm complicitats?

El Col·lectiu de Professionals del Treball Comunitari de Catalunya, al cafè-tertúlia d'aquest mes de Juny, volen debatre i reflexionar sobre les relacions entre el treball comunitari, l'associacionisme i el moviment veïnal. Per tal d'aprofundir en les dificultats i sinergies, que ens trobem al dia a dia dels nostres barris.

Treball Comunitari i Moviment Veïnal: Com construïm complicitats?
El 28 de juny a les 19h a la seu de la FAVB (c. Obradors, 6-10, baixos - Barcelona)


El Col·lectiu som un grup de persones dedicades professionalment a l'àmbit de la intervenció comunitària. Va sorgir l’any 2008 quan un grup de professionals vam constatar la necessitat de compartir  inquietuds, dificultats, així com il·lusions per la tasca que veníem desenvolupant. Al cap de poc, decidim iniciar un viatge a la recerca de col·laboració, reflexió conjunta i, molt especialment, d’autoafirmació i millora d’una professió.

Actualment, el grup està format principalment per tècnics i tècniques comunitàries del Plans de Desenvolupament Comunitari però també s’hi han anat sumant professionals procedents d'altres plataformes d'intervenció comunitària. L’any 2013, el Col·lectiu s’ha constituït en associació professional.
Els objectius que perseguim són el reconeixement professional, la formació i l’intercanvi d’experiències i l’acompanyament professional als nous membres.

Els cafè-tertúlia

Són una nova iniciativa del Col.lectiu de Profesionals del Treball Comunitari de Catalunya.  Són espais mensuals oberts, de diàleg i construcció compartida de coneixement, al voltant d'un tema d’interès que s’enllaci o es treballi amb l’enfocament de la metodologia comunitària i del treball en xarxa.

Aquest mes de Juny, volem debatre i reflexionar sobre les relacions entre el treball comunitari, l'associacionisme i el moviment veïnal. Per tal d'aprofundir en les dificultats i sinèrgies, que ens trobem al dia a dia dels nostres barris.

Els projectes d’intervenció comunitària, sovint conviuen amb el treball que fan, i porten temps desenvolupant als barris, les AA.VV i les entitats socials en general. Des de la complexitat que aquesta realitat comporta, volem iniciar aquest debat, per tal de començar a intercanviar experiències, reforçar les intervencions i compartir els dubtes. 

Treball Comunitari i Moviment Veïnal: Com construïm complicitats?
Data: 28.06.2013
Hora: 19h
Lloc: cr. Obradors, 6-10, baixos, Barcelona (seu de la FAVB)

Agrairíem confirmació d'assistència

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més