Tic, tac, tic, tac... El manual de l'animacióS'apropa la presentació del projecte El Manual de l'Animació, crèdit de síntesi de l'alumnat de segon d'Animació Sociocultural de l'Institut Ribot i Serra.

Mentre uns acaben els continguts, uns altres preparen la presentació!!!! Tachán, tachán!!

A classe es respiren els nervis, les ganes d'acabar-ho i de poder fer-ho públic!!

L'alumnat de segon d’Animació Sociocultural del institut Ribot i Serra de Sabadell porten dues setmanes reflexionant sobre la Animació Sociocultural i com comunicar-la. Reflexió, planificació i acció, organitzats en comissions dissenyen el seu Manual de l'Animació comptant amb la participació d'altres instituts (com el Guillem Catà de Manresa i el Vallvera de Salt) i amb professionals de l'animació.

El manual de l'animació pretén ser un document que sistematitzi els continguts del Cicle Formatiu, una eina útil i pràctica per l'alumnat i per enfrontar-se als reptes que suposa l'exercici de l'animació sociocultural.

Qui és el pollo Riboti?
El passat dilluns 20 de maig la promoció 2011-2013 del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació Sociocultural va començar el seu crèdit de síntesi amb l’objectiu de dissenyar el seu manual de l'Animació amb una metodologia oberta i participativa. 

La proposta va sorgir des del mateix alumnat. I el professorat va acollir la proposta i la va retornar en forma de crèdit de síntesi.
El crèdit de síntesi com un crèdit més dins de la programació, es converteix, al final del procés d'ensenyament-aprenentatge, en un crèdit que permet culminar la integració dels continguts impartits al llarg del cicle, aprofundir en aquells que han pogut restar en un segon pla durant els dos anys de formació i relacionar-los amb les competències professionals que necessita mostrar l'alumnat per aconseguir el títol. Quina millor manera de fer-ho que dissenyant el seu propi manual de l'Animació Sociocultural.

Un manual útil, pràctic, i sobretot, que no s'assembli massa als manuals que ja existeixen. Per això hauran de pensar i repensar l'animació sociocultural com a metodologia, contextualitzant-la a la seva realitat, i com comunicar-la de manera entenedora.

La presentació pública està planificada per la tarda del dimecres 12 de juny.

Comentaris