El Manual de l'Animació. Crèdit de síntesi 2013

Ja està en marxa el projecte El Manual de l'Animació, crèdit de síntesi de l'alumnat de segon d'Animació Sociocultural. 


L'alumnat de segon d’Animació Sociocultural del institut Ribot i Serra de Sabadell reflexionaran durant les properes tres setmanes sobre la Animació Sociocultural i com comunicar-la.

El manual de l'animació pretén ser un document que sistematitzi els continguts del Cicle Formatiu, una eina útil i pràctica per l'alumnat i per enfrontar-se als reptes que suposa l'exercici de l'animació sociocultural.

El passat dilluns 20 de maig la promoció 2011-2013 del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació Sociocultural va començar el seu crèdit de síntesi amb l’objectiu de dissenyar el seu manual de l'Animació amb una metodologia oberta i participativa. 

La proposta va sorgir des del mateix alumnat. I el professorat va acollir la proposta i la va retornar en forma de crèdit de síntesi.

El crèdit de síntesi com un crèdit més dins de la programació, es converteix, al final del procés d'ensenyament-aprenentatge, en un crèdit que permet culminar la integració dels continguts impartits al llarg del cicle, aprofundir en aquells que han pogut restar en un segon pla durant els dos anys de formació i relacionar-los amb les competències professionals que necessita mostrar l'alumnat per aconseguir el títol. Quina millor manera de fer-ho que dissenyant el seu propi manual de l'Animació Sociocultural.

Un manual útil, pràctic, i sobretot, que no s'assembli massa als manuals que ja existeixen. Per això hauran de pensar i repensar l'animació sociocultural com a metodologia, contextualitzant-la a la seva realitat, i com comunicar-la de manera entenedora.

La presentació pública està planificada per la tarda del dimecres 12 de juny.

Comentaris