#TancadaIRIS al Ribot i Serra en defensa de l'educació pública [Crònica]

Alumnat i professorat de l'Institut Ribot i Serra s'han unit aquesta tarda a les tancades de la comunitat educativa que es realitzen a tot l'Estat amb el lema: Ni LEC ni LOMCE ni retallades!

Les accions han acabat amb una tancada formativa, lúdica i reivindicativa a l'Institut, on  alumnat i professorat pensen passar la nit per mostrar el seu rebuig a les retallades en educació i planificar accions per reactivar la lluita al centre.

Des del centre es convoca el 28 d’abril, diumenge a la Manifestació a Barcelona.

Aquesta tarda alumnat i professorat de l'Institut Ribot i Serra de Sabadell s'han unit a la convocatòria de diferents plataformes de defensa de l'educació pública contra les retallades en educació.

Les accions s'han iniciat a les 19.20h amb un video-fòrum sobre les retallades a l'educació a partir de les visualitzacions de "Un corto recortado" (realitzat per alumnat i professorat de primària a Valderrobres, Teruel) i "Substitucions ja!" (de l'AMPA del Fort Pienc). Posteriorment s'ha llegit un manifest en defensa de l'escola pública.

La tancada a continuat amb un sopar de germanor i la realització de diferents tallers dinamitzats per professorat i alumnat (dinàmiques, samarretes, pancartes, gimcana, ...).

L'acció ha conclòs amb la penjada d'una samarreta gegant a la façana de l'edifici. 

Engrescat l'alumnat ha decidit passar la nit amb l'objectiu principal de reactivar l'assemblea IRIS. I així ho han proposat en assemblea.

També han recordat al professorat que aquesta lluita és per defensar l'escola pública i aturar la precarització de la seva feina i els han convidat a participar de les activitats formatives i reivindicatives que han preparat per dinamitzar aquesta nova nit groga.

Es pot seguir la tancada per twitter a #TancadaIRIS #25ATancada


En defensa de l'educació pública

Aquesta acció forma part de tot un conjunt de tancades que es realitzen a tot l'estat convocades per diferents plataformes en defensa de l'educació pública.

A totes les retallades que el ministre d’educació i la consellera d’ensenyament ja han infligit a l’educació pública en els cursos passats i als efectes negatius de l’aplicació de la LEC, ara cal afegir-hi l’amenaça d’una nova retallada, d’una magnitud condicionada als pressupostos generals i al dèficit permès, que de produir-se pot ser letal per poder continuar tenint una educació pública de qualitat.

Si a aquesta situació hi afegim la tramitació parlamentària del projecte de llei del ministre Wert, la LOMCE, ens trobem davant del perill d’una educació pública retallada i emmarcada en un sistema educatiu estatal profundament retrògrad i reaccionari, ja que la LOMCE suposa un salt enrere que ens transporta a temps predemocràtics. 

Una nova retallada en els serveis públics pot acabar de desballestar drets tan bàsics com l’educació i la sanitat i tota la resta de serveis públics. És del tot necessari aturar les retallades i fer saber al Govern de l’Estat que volem que retiri la LOMCE de la seva tramitació parlamentària 

Per tot això i molt més diem NI LOMCE, NI LEC, NI RETALLADES!

---------------------------------------------------

La notícia als mitjans locals:Comentaris