Crònica de la Flashmob Animació Sociocultural Ribot i Serra. Això pot canviar!

L'alumnat del Cicle formatiu d'Animació Sociocultural de l'institut Ribot i Serra han fet aquest dimecres a la tarda a la plaça del Mercat Central de Sabadell una FlashMob per difondre l'animació sociocultural i la idea de societat activa.


La FlashMob s'ha estat organitzada durant les dues darreres setmanes per l'alumnat de segon com activitat curricular a l'institut: coreografia, ubicació, càmeres per filmar-ho, difusió, ...


L'acció respon a una iniciativa de l'alumnat d'Animació Sociocultural de l'Institut Vidal i Barraquer de Tarragona, que proposava a tots els centres de Catalunya on imparteixen aquests estudis, fer una flashmob, per tal de difondre l'animació sociocultural i presentar públicament la CAS_CAT (Coordinadora per a l'Animació Sociocultural de Catalunya). La flashmob es va realitzar al gener de manera simultània a 8 centres amb el lema: BUSQUES UNA SOLUCIÓ? SOCIETAT ACTIVA: ANIMACIÓ.


La Flashmob de l'alumnat del Ribot i Serra forma part dels taller de desenvolupament comunitari. Amb aquesta activitat es pretén desenvolupar en els participants un seguit de competències de caràcter instrumental que son necessàries en l’exercici professional que coneixem com a animació sociocultural.  A les 15h al gimnàs de l'institut s'han fet els darrers assajos i preparatius,  per desprès traslladar-se al mercat central. S'ha posat un equip de música a la plaça, s'han repartit les 3 càmeres en llocs estratègics per a la filmació, i a les 17 en punt una sirena ha donat el toc de sortida. Una alumna amb megàfon ha cridat: "Societat Activa: Animació" i els més de 50 participants que ocupaven la plaça del Mercat han respost "Acció". 

La FlashMob, davant la mirada atònita i entusiasmada de les persones que passaven pel carrer, ha durat un minut i mig i ha consistit en una coreografia amb la música i lletra de la cançó "Això pot canviar" del grup de Tarragona "Marge d'error".S'ha filmat en vídeo l'acció des de diferents indrets de la plaça i ara s'editarà i es farà arribar a tothom a travès de les xarxes socials.

Afirmen "que aquesta acció forma part d'una campanya més amplia, per demostrar que l'animació està activa i que, efectivament, això pot canviar". Avisen "que tornaran", i "que la propera serà a Salt, dijous 21 de març, amb motiu de la Jornada anual d'animadors i animadores socioculturals".

Comentaris