En marxa la Universitat Popular de Sabadell

David Garcia | Vilaweb Sabadell
Es tracta d'un projecte de educació popular adreçat a tota la població que pretén facilitar la comprensió del món que ens envolta a través del diàleg i el debat, i l'acció.

El CFGS d'Animació Sociocultural de l'Institut Ribot i Serra participarà del projecte.


Dimarts, al Casal Pere Quart va tenir lloc la segona reunió per constituir la Universitat Popular de Sabadell impulsada per diverses persones del teixit associatiu de la ciutat. El projecte pretén crear un marc de reflexió sobre els grans temes humanístics que permeti comprendre el món que ens envolta des d'una perspectiva participativa i transformadora.

Els impulsors de la UPS tenen previst estructurar el projecte en aules i tallers. Les aules serien cicles de xerrades o cursos que es podrien plantejar com oberts a tota la població o realitzar-se en els instituts de secundaria que així ho demanessin. Les aules tractarien sobre temes més generals com ara economia, historia, polítiques publiques o educació. Pel que fa als tallers, es tractaria de cursos de caire aplicatiu i pràctic en relació a com gestionar les reunions de manera eficaç, ús de les xarxes socials o també cuina bàsica i bricolatge domèstic.

El projecte es presentarà públicament el proper divendres a les 12 a la biblioteca Vapor Badia. Es té previst que les primeres xerrades i debats comencin a finals d'aquest mes. De moment les persones interessades en participar-hi poden seguir l'activitat a través del bloc de la UPS i els seus comptes en la xarxa social facebook i twitter
 
TALLERS:
Sota el concepte de TALLERS, l'UPS vol organitzar cursos amb continguts de caire aplicatiu i pràctic oberts a tothom, i, especialment adreçats a entitats i col·lectius.
 
AULES:
Sota el concepte d'AULA, l'UPS vol organitzar cursos, cicles de conferències i xerrades puntuals. Inicialment, per a les aules es preveuen dos formats possibles,
  • AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA (obertes a tota la ciutat)
  • AULA EXTERNA (xerrades i cicles que s’ofereixen als IES i a les escoles d’adults com a crèdits-convalidables o complementaris del seu propi currículum).
 

Comentaris