Sis escoles sabadellenques culminen el projecte Ràdio i Entorn amb l’enregistrament d’un programa radiofònic

Hi han participat uns 130 alumnes, alguns del Ribot i Serra. Aquest any, el projecte gira al voltant de la història de Ràdio Sabadell 94.6 i de l’evolució d’aquest mitjà en general. El programa s'emetrà el 23 de juny.
Núria García | Radio Sabadell


Uns 130 alumnes de sis centres educatius sabadellencs del sud de la ciutat han participat en una nova edició del projecte Ràdio i Entorn, que ha culminat aquest matí amb l’enregistrament d’un programa radiofònic, al centre cívic de Sant Oleguer, que s’emetrà el pròxim 23 de juny (17h) a través de Ràdio Sabadell 94.6 i que servirà per commemorar el cinquè aniversari del projecte. Aquest any, la iniciativa tracta de l’evolució d’aquest mitjà de comunicació i, més concretament, de la història d’aquesta emissora. Per aquest motiu, el programa elaborat per aquests alumnes inclou una entrevista amb el director de la 94.6, Marc Sabater. Una de les coordinadores del projecte, la mestra Mercè Franc, de l’Escola Amadeu Vives, assegura que després de treballar-hi durant tot el curs el balanç és “molt positiu” i defineix tot el procés com una “experiència molt bonica”.

L’enregistrament d’aquest programa radiofònic és la segona part del projecte Ràdio i Entorn, ja que coincidint amb el Nadal aquests 130 alumnes ja van enregistrar un seguit de nadales que també es van emetre a través d’aquesta emissora. Per tot plegat, Mercè Franc assegura que els estudiants, que són d’edats molt diferents, aprenen moltes coses i, a més, es fomenta “la interrelació entre les escoles de la zona”. En aquest sentit, també remarca que els alumnes i també els mestres hi participen de forma voluntària i moltes vegades fora de l’horari lectiu; per això, diu, és molt “enriquidor”.

El projecte Ràdio i Entorn s’emmarca dins el Pla Educatiu d’Entorn Sant Oleguer-Les Termes, que compagina la utilització de la ràdio com a eina pedagògica amb el treball en xarxa entre els centres educatius de la zona. Les escoles que hi han participat en els últims cinc anys han estat l’Escola Amadeu Vives, l’Escola Joaquim Blume, l’Escola La Romànica, el Col·legi Salesians, l’Escola La Immaculada, l’Institut Ribot i Serra i l’Institut Les Termes.

Més informacio >> Àlbum de fotos de l'enregistrament a la pàgina de RS94.6 al Facebook

Comentaris