#classesalcarrer en defensa de l'escola pública

Alumnat i professorat de la tarda de l'Institut Ribot i Serra es suma a la jornada de lluita per l'escola pública traslladant les classes a la Plaça de l'Ajuntament.
L’Institut Ribot i Serra lamenta les retallades que s’estan produint i que afecten directament a la qualitat de l’ensenyament al nostre centre.
Alumnat i professorat de la tarda de l’Institut Ribot i Serra de Sabadell vol expressar públicament el seu rebuig a les retallades en educació i la seva adhesió a la defensa de l’educació pública i de qualitat. Per aquesta raó, avui han fet les classes al carrer.
Volen instar a l’administració pública en tots els seus nivells a sumar-se a la llista de països que en temps de crisi aposten per l’educació i la formació dels seus ciutadans i ciutadanes, que creuen que gastar en educació és una inversió positiva i no una despesa supèrflua.
"L’educació pública, de qualitat, és un dret de tots els ciutadans i ciutadanes, no un privilegi d’uns pocs. Un bon sistema educatiu ha d’estar basat en la formació integral de la persona i enfocat als coneixements, valors, capacitat de pensament i crítica, desenvolupament personal, etc." ha manifestat una de les professores de l'institut.
L’Institut Ribot i Serra lamenta les retallades que s’estan produint i que afecten directament a la qualitat de l’ensenyament al nostre centre. La llista és interminable i no és nou per a ningú dir que:
  • Classes estan massificades.
  • Impossibilitat de fer tots els desdoblament que prescriu el currículum als cicles formatius, degut a la manca de professorat.
  • Falta de recursos econòmics per assumir les despeses bàsiques de manteniment.
  • Falta de recursos econòmics per comprar material educatiu i didàctic per impartir les classes com és degut.
  • Falta de recursos econòmics per adaptar les instal·lacions i els tallers de cicles formatius a les condicions sanitàries reglamentàries.
  • Falta de recursos econòmics per arreglar els desperfectes que s’ocasionen a l’institut,
  • etc, etc, etc...
"El nostre institut no és un cas excepcional, i som coneixedors que la resta de centres públics estan patint les mateixes retallades que nosaltres. Ens estimem l'escola pública i volem defensar-la. És una reivindicació justa i necessària." ha explicat una alumna.
L'Institut Ribot i Serra fa una crida a sumar i seguir lluitant per una educació pública i de qualitat.

Comentaris