3.000 persones dels instituts sabadellencs rebutgen de nou les retallades

3.000 persones contra les retallades educatives al parc de Catalunya de Sabadell 
La majoria d’instituts públics de Sabadell participen en la sortida cívica i reivindicativa a l’amfiteatre del Parc de Catalunya. 
Font: iSabadell
De nou, la comunitat educativa dels instituts públics de Sabadell ha tornat a dir ‘No’ a les retallades. Gairebé 3.000 persones s’han concentrat a l’amfiteatre del parc de Catalunya per mostrar el rebuig a la política d’austeritat adoptada pels governs. Els instituts han hagut d’afrontar una retallada mitjana del 20 per cent pel que fa a despesa corrent.

En major o menor mesura, l’acte de l’amfiteatre del parc de Catalunya ha tingut representants dels IES Sabadell, Ribot i Serra, Agustí Serra, Arraona, Joan Oliver, Ferran Casablancas i Les Termes. De l’IES Escola Industrial i Vallès s’han desplaçat alguns alumnes malgrat que els centres no han participat com a tal.

Cada institut s’ha dirigit al parc de Catalunya des del seu emplaçament amb pancartes i lemes. Les samarretes grogues han tornat a estar presents als carrers, com a la protesta del 22 de febrer davant Serveis Territorials d’Educació o com durant la vaga general. Un cop al parc de Catalunya, un alumne de cada centre ha llegit un manifest.
S’han preguntat per les alternatives a les retallades, per l’elevat frau fiscal, la despesa militar o la monarquia. Ha tancat l’acte José López, un dels impulsors des de l’AMPA de l’Institut Ferran Casablancas, que ha recordat que la mobilització dels instituts s’ha estès a altres poblacions, com a Sant Quirze. Ha animat les comunitats educatives ha mantenir el pols fins que les retallades es deixin de banda.

Un cop acabat l’acte, cap al migdia, els grups han tornat cap els seus instituts. La jornada no es pot considerar de vaga sinó més aviat com una excursió. De fet, alguns instituts no han permès plantejar la sortida i alguns alumnes no han pogut participar-hi. D’altres, com els que hi havien de l’Escola Industrial, han decidit fer campana i apropar-se al parc de Catalunya.

Vídeos en viu a http://bambuser.com/channel/josgnzlz

Comentaris