Els centres educatius sabadellencs es posicionen contra les retallades

La nit passada hi va haver tancades, xerrades i assemblees a diversos centres de la ciutat que secunden la mobilització nacional per una bona gestió dels serveis públics educatius

L'Institut Ribot i Serra va organitzar ahir una xerrada al centre, a càrrec del professor Jordi Mir García de la Universitat Pompeu Fabra, que va tenir molt bona acollida i que va generar un debat molt participatiu entorn la problemàtica generalitzada a causa de les retallades en drets socials i serveis públics. Alumnat i professorat de l'institut van mobilitzar-se per tirar la protesta endavant i ja han perfilat noves accions per 'la jornada de formació, reivindicació i lluita' que es durà a terme aquesta mateixa tarda (dimecres 15) i que serà dinamitzada per l'alumnat del CFGS d'Animació Sociocultural.

Font: Julia Valencia a VilawebSabadellL'Institut Ribot i Serra, el CEIP Can Llong o la Llar d'Infants 'Els àngels' s'organitzen col·lectivament per mostrar el rebuig a les retallades aplicades i a les que s'apropen després de l'aprovació dels pressupostos 2012 de la Generalitat. Altres centres vallesans com el CEIP Elisa Badia de Barberà del Vallès han dormit aquesta passada nit al centre sumant-se a la protesta organitzada que ha ressonat en una seixantena de centres educatius catalans. 

L'Institut Ribot i Serra va organitzar ahir una xerrada al centre, a càrrec del professor Jordi Mir García de la Universitat Pompeu Fabra, que va tenir molt bona acollida i que va generar un debat molt participatiu entorn la problemàtica generalitzada a causa de les retallades en drets socials i serveis públics. Alumnes i professors de l'institut van mobilitzar-se per tirar la protesta endavant i ja han perfilat noves accions per 'la jornada de formació, reivindicació i lluita' que es durà a terme aquesta mateixa tarda. 

L'escola pública Can Llong va estar ocupada de 18h a 24h per mestres, mares i pares que van participar d'una xerrada amb Narcís López, representant comarcal de la USTEC·STES, que també va articular-se pel debat i la posada en comú d'eines i visions per a fer front 'a l'agreujament de la situació de la vulnerabilitat i perill a la que s'està veient abocada la comunitat educativa del nostre país'.


Aquest matí, ha estat la Llar d'infants 'Els Àngels' de Sant Julià qui ha decidit aturar el seu funcionament i sortir al carrer a reivindicar els drets de les classes populars a poder gaudir d'una educació pública i de qualitat. El quòrum ha estat complet i han passejat amb es més petits per tot el barri, aturant-se davant de les escoles més properes com 'La Floresta' per difondre 'la necessitat de començar a actuar enfront l'atac que estem patint', explica l'equip de treballadores de la llar d'infants que asseguren 'més vulnerabilitat, encara, doncs moltes de nosaltres som personal laboral'. Les treballadores d'aquest centre ja estan organitzades des de fa temps i exposen la seva voluntat de seguir en la lluita; properament organitzaran una xerrada al centre per pares, mares, personal i gent del barri sobre la reforma laboral aprovada aquesta setmana pel govern central.


Comentaris