Instituts públics es mobilitzen per una educació pública i de qualitat

VILAWEB.SABADELL.

Estudiants dels instituts sabadellencs Ribot i Serra, Les Termes i Pau Vila organitzen una marxa des dels centres educatius que ha culminat davant l'Ajuntament 
A Vilaweb...


En el marc d'una setmana de lluita estudiantil a nivell nacional, alumnes de diversos instituts de la ciutat han organitzat una jornada de lluita en la que s'han aturat classes i s'ha realitzat una marxa fins l'Ajuntament de Sabadell on s'ha llegit un manifest que explicava les causes de l'indignació enfront les dures retallades que estan patint els centres educatius públics.

Avui, 16 de novembre, el Moviment Estudiantil Independent d'Instituts del Vallès Occidental (MEIIV) ha convocat a tots els instituts de la ciutat a confluir en la jornada de lluita per a la reivindicació dels drets de l'estudiantat. L'IES Ribot i Serra, les Termes i Pau Vila han seguit la convocatòria i han aconseguit aglutinar un gruix important d'estudiants d'ESO i Batxillerat en la concentració d'aquest matí. A més, s'ha aprofitat per a convocar, també, a la vaga de demà, 17 de novembre, en la que Sabadell hi tornarà a ser present amb la convocatòria d'una concentració a les 12h a la mateixa plaça de l'Ajuntament i la crida a participar de la manifestació unitària de la vaga del 17-N a les 18h a la plaça Universitat de Barcelona.


  I a ràdio Sabadell...

Un centenar llarg d’alumnes de secundària, dels instituts Pau Vila, Les Termes i Ribot i Serra s’han manifestat aquest migdia a la plaça Sant Roc en contra de les retallades en educació. L’acte ha servit de prèvia per la concentració de demà a Barcelona. Els alumnes han volgut mostrar el seu descontent amb el que asseguren que és “un empitjorament del sistema educatiu”.

Les assemblees d’estudiants s’han fet aquest matí i a migdia han coincidit al centre els alumnes d’aquests tres instituts. Han llegit un manifest on demanen a tots els estudiants que aquests dies de vaga participin activament per fer força. Els alumnes critiquen entre d’altres, l’augment de les taxes, les retallades en professorat i la disminució de les beques. El delegat de primer de Batxillerat de l’IES Pau Vila, Miquel Feliu, assegura que “volem denunciar les retallades, perquè les que s’han fet en educació ens afecten directament a nosaltres. Que retallin sous de professors o places, que s’hagi d’estudiar en barracons ens afecta. I nosaltres volem que hi hagi bons professors i bones infraestructures”. L’Adrià Luque, del mateix centre, va més enllà: “Esperem que amb la vaga poguem fer veure als polítics que estem indignats, i jo com a mínim, d’aquí a tres anys podré votar. Que tinguin clar que els castigaré”.

Des de l’IES les Termes, la Clàudia Roman i d’altres alumnes apunten les dificultats que es troben cada dia: “Estem molt malament, perquè no tenim calefacció i no pot ser que haguem de fer classe amb les jaquetes. Ni calefacció, ni aigua calenta, ni fotocòpies”. Els alumnes de l’IES Ribot i Serra també assenyalen que “no tenim calefacció i pràcticament no podem fer servir els ordinadors”. Per tot plegat, molts d’aquests alumnes asseguren que veuen un futur “lamentable”. És el cas del Diego Vera, del Pau Vila, que assegura: “Em sembla vergonyós que es retallin els ajuts i coses que ens afectin a nosaltres i que mentrestant hi hagi gent que té tants diners. Podrien fer alguna cosa per millorar-ho”.

D’altra banda, demà hi ha vaga convocada a les universitats públiques per defensar "uns 4.000 professors i membres del PAS".  La manifestació central serà a Barcelona i arrencarà a les sis de la tarda des de plaça Universitat

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més