El origen de las migraciones modernas

Durant els últims dies molts internautes han vist i comentat un vídeo on Arcadi Oliveres fa un repàs crític de la situació mundial actual: governs corruptes, multinacionals responsables de la pobresa, frau fiscal, deute extern, tràfic d'armes, etc. Aquest vídeo ha rebut gairebé 150 mil visites al Youtube, tot un rècord en la seva categoria.

Arcadi Oliveres és economista, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, president de l'ONG Justícia i Pau i tot un referent dels moviments socials a Catalunya. Participa sovint a conferències i taules rodones i n'hi ha força vídeos a Internet amb les seves intervencions. Aquest vídeo, però, ha tingut moltes més visites que els altres i s'ha difós per les xarxes socials arribant a molta gent.
El vídeo va ser filmat durant una conferència de la FAIV (Federació d'Associacions d'Immigrants del Vallès) i ha estat produït per la productora Caelowara per a la FAIV i el diari digital LibreRed.net.
També s'ha publicat un altre vídeo, segona part de la conferència de l'Arcadi, en què se centra més en les migracions modernes.

Comentaris