Docents per la República

Docents per la República neix per contribuir a la consolidació de la República Catalana. Els docents que signem aquest manifest tenim un compromís amb el país i amb l'educació dels infants i joves.


Naixem com un moviment de base, de baix cap a dalt, on tenim cabuda tots els docents compromesos amb la consolidació de la República i que l’entenem com una necessitat del nostre poble en general i del col·lectiu docent en particular.

El compromís amb el país i amb l'educació dels infants i joves va implícit en la nostra professió; és una tasca que realitzem amb esforç, constància i rigor a cadascun dels centres on treballem, amb cadascun dels nostres grups, i amb cada família amb qui hem tingut el goig de compartir el fet educatiu, un fet educatiu que comença a casa, però que té un acompanyament decisiu a les escoles, als instituts, a les universitats i a tots els centres de formació.

Formem part d'una escola catalana plural i plurilingüe que acull infants de diversos orígens, cultures i tradicions. Tot això amb la voluntat d'ajudar-los a desenvolupar-se amb autonomia i plenitud dins una societat integrant i democràtica.

El nostre model lingüístic ha estat, i cal que continuï estant, al servei de l’educació com a mitjà fonamental d'aprenentatge, de participació en la vida quotidiana i d'enriquiment cultural.

Així doncs, Docents per la República manifestem el següent:

  • Primer, que defensem el model d'escola catalana que ha ajudat decisivament a configurar la societat actual, cohesionada i que entén la seva diversitat com una riquesa.
  • Segon, que volem continuar contribuint a l'educació dels nostres joves tal com ho hem fet fins ara.
  • Tercer, volem continuar treballant per ensenyar als alumnes uns continguts, unes capacitats i uns valors sòlids i democràtics, tots ells dins del marc dels Drets dels Infants i dels Drets Humans.
  • Quart, volem que els nostres joves puguin desenvolupar al màxim les seves capacitats, que es trobin acollits a l'escola i que esdevinguin adults cívics, feliços i lliures.
  • I per últim, i donada la situació política actual, pensem que tot això és imprescindible fer-ho en el marc de la República Catalana; un nou Estat on tothom que defensi la democràcia, la diversitat i la llibertat serà benvingut.
Docents x República

Comentaris

Anònim ha dit…
Hola,

Ja sé que no és el lloc, però no hi ha manera de trobar-ho. Podeu donar el lloc exacte on començarà la concentració del dissabte 17 de març? Passeig de Gràcia amb quin carrer?
Gràcies
N.
#inèditviable ha dit…
Qualsevol lloc és un bon lloc ;)

Passeig de Gràcia amb Ronda Sant Pere (Plaça Catalunya).

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més