[Microdocumental] L'Obrera, recuperant l'espai comú

L'1 de maig del 2015, un grup de veïnes i veïns de Sabadell ocupaven un espai que, arrel de la crisi, havia acabat en les mans de Cajamar i s’havia mantingut en desús durant gairebé 10 anys.



Ho feien dins d'una iniciativa ciutadana que pretenia recuperar l'espai comú, en una ciutat privatitzada i gris, i aprofitant una manifestació en el Dia Internacional dels Treballadors a la ciutat.

En aquest espai, al nº 142 de l’Avinguda de Barberà, naixeria L'Obrera, que amb el temps es convertiria en un dels principals centres de dinamització social, cultural i política de Sabadell. Un petit món de comunitat, solidaritat i creativitat popular.

________________________


El 1 de mayo de 2015, un grupo de vecinas y vecinos de Sabadell ocuparon un espacio que, a raíz de la crisis, había acabado en manos de Cajamar y se había mantenido en desuso durante casi 10 años.

Lo hacían dentro de una iniciativa ciudadana que pretendía recuperar el espacio común, en una ciudad privatizada y gris, y aprovechando una manifestación en el Día Internacional de los Trabajadores en la ciudad.

En este espacio, en el nº 142 de la Avenida de Barberà, nacería L’Obrera, que con el tiempo se convertiría en uno de los principales centros de dinamización social, cultural y política de Sabadell. Un pequeño mundo de comunidad, solidaridad y creatividad popular.

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més