Espai de criança Ruka - Projecte educatiu 0-3

Ruka és un espai inclusiu i integral que es dedica a recolzar la criança d’infants de 0 a 3 anys. Parteix de la base de respectar i adaptar-se a les necessitats i processos de cada infant, així com de cada context familiar, en les etapes concretes del desenvolupament de cada nen i nena.

Què és?

Mitjançant l’acompanyament pedagògic, la visió d’educació que té Ruka no és una forma única i exclusiva, sinó que integra aspectes que podríem definir dins de la pedagogia viva, activa i respectuosa.

Entenen per criança respectuosa la manera de cuidar, tractar, i educar als infants amb respecte, amor, consciència i coherència.


Metodologia


D’aquesta manera, es pretén adaptar la proposta pedagògica que millor s’adapti a cada circumstància i realitat concretes. Potenciant vincles afectius positius i la consciència de la importància d’aquests moments vitals, a través de l’acompanyament, compartir, escoltar, créixer, viure, jugar, respectant els ritmes i anant a poc a poc.

Funcions de les educadores


Les acompanyants s’encarreguen de generar un espai de joc i relació, on els nens i nenes poden desenvolupar-se jugant i relacionant-se amb altres infants i adults. Creant un ambient càlid i de respecte mutu, tenint sempre en compte i partint tant les necessitats personals com els ritmes evolutius i maduratius de cada un dels infants.

Com participen les famílies


Les famílies podran participar de manera activa en diferents àrees. També tenen la possibilitat de fer noves propostes, suggeriments i aportacions que seran sempre recollides i valorades.



Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més