#18GVagaEnsenyament

PER REVERTIR LES RETALLADES A L’ENSENYAMENT PÚBLIC: DIMECRES 18 DE GENER DE 2017.
Concentració a partir de les 12h davant el Parlament i assemblea oberta a la tarda #18GVagaEnsenyament.
Ens veiem dimecres!!


El proper 18 de Gener hi ha una vaga convocada al sector d’Ensenyament, durant la tramitació dels pressupostos de la Generalitat pel 2017. Com podeu imaginar els eslògans del govern que parlen de ‘pressupostos més socials de la història’ són pura propaganda.

La realitat és que totes les partides socials (sanitat, ensenyament, vivenda, polítiques socials) estan per sota de les partides del 2010 amb caigudes de l’ordre del 10-40%. Per tant estem davant una situació de petites millores dins una consolidació general de retallades brutals iniciades fa ja temps.

La vaga planteja la necessitat de negociar aspectes com que els i les nostres filles tinguin professorat des del primer dia de baixa (poden estar una setmana sense professorat substitut), increment hores tutoria, personal de reforç per a garantir que ningú quedi endarrerit i, en general, l’inici de la recuperació de tot allò que hem perdut.

Aquesta és una reivindicació de totes.

CGT Ensenyament crida a donar suport solidari a aquesta vaga. I, de forma concreta:

- Debatre i mostrar públicament suport de col·lectius a la vaga (envia’ns un correu a cgtense@cgtcatalunya.cat o omple aquest formulari).

- Difondre material i motius de la vaga.

- Assistir tota persona que pugui a la jornada de protesta i reivindicació que es farà el proper dia 18 de gener al Parlament, on hi haurà una concentració que volem sorollosa i reivindicativa des de les 12:00 a les 14:00

Animo a la presència activa i a la lluita social pels nostres drets. Deixem de resistir i passem a l’ofensiva, comencem per revertir les retallades a l’educació.


Comunicat VAGA CGT Ensenyament

Des del passat mes d’octubre hem fet, junt amb altres sindicats, xerrades i assemblees a nombrosos centres explicant perquè considerem que ara és el moment de començar a revertir les retallades i perquè creiem que passar a l’ofensiva i anar a la vaga mentre s’estan debatent els pressupostosi aprofitant l’actual situació política a Catalunya ens dóna veritables opcions d’assolir les reivindicacions que plantegem.Volem fer palès que aquesta convocatòria sorgeix després d’un treball i d’un debat previ amb la resta de sindicats, amb els quals vam concretar les reivindicacions i vam coincidir en la necessitat d’anar a la vaga per pressionar a l’administració perquè les incloguin dins dels propers pressupostos tal i com s’explica al manifest intersindical. També després de molts debats als centres, on molts companys i companyes han manifestat que consideren bàsic que aquesta no sigui una altra vaga d’un dia que serveixi només per expressar la nostra disconformitat sinó que es convoqui en uns terminis i amb unes perspectives de continuïtat que generin prou pressió com per aconseguir realment les reivindicacions plantejades.

És en aquest sentit que a la darrera reunió intersindical no hem pogut arribar a un acord pel que fa a la/les data/es de la vaga. La resta de sindicats de la intersindical han decidit convocar una única jornada de vaga el dia 9 de febrer. Des de CGT entenem que és massa tard i amb les decisions sobre assignacions pressupostàries ja preses, atès que els debats d’esmenes parcials als pressupostos estan fixats entre el 16 i el 20 de gener (el d’ensenyament està previst per al 18 de gener) i que a més, no permet cap perspectiva de continuïtat possible dins dels terminis de l’aprovació definitiva dels pressupostos que tindrà lloc el mateix 9 de febrer sobre una proposta ja tancada. Fer una jornada de vaga aïllada i quan ja està tot decidit desvirtua el compromís que tots els sindicats havíem pres davant del professorat.

Des de CGT Ensenyament considerem fonamental que la vaga arribi abans, mentre s’estan debatent i decidint els pressupostos i que tingui possibilitat de continuïtat. És per això que, sense descartar més convocatòries, inclosa la del 9 de febrer, us convoquem a aquesta primera jornada de vaga en ple debat d’esmenes parcials de l’àrea d’educació.

Davant d’aquest desacord en el calendari, el nostre plantejament a la intersindical ha estat que CGT convoquem ambdues dates, ratificant la segona amb els nostres companys i companyes, però la resta de sindicats ha decidit no incorporar-nos al cartell conjunt del 9 perquè no renunciem a convocar també el 18 de gener. Nosaltres seguim fent una crida a la resta de sindicats a fer una primera convocatòria de vaga mentre s’estan debatent i decidint els pressupostos d’ensenyament.

Properament concretarem les accions i l’hora i el lloc de la manifestació que acompanyarà la vaga i de l’assemblea que durem a terme per ratificar i concretar la seva continuïtat. Us demanem que feu difusió d’aquesta convocatòria i de les raons per les quals des de CGT trobem essencial que tingui lloc en els terminis esmentats. Si voleu que anem al vostre centre a explicar-ho i debatre-ho amb vosaltres o teniu qualsevol altre dubte o consideració no dubteu a contactar-nos.

CGT Ensenyament
Barcelona, a 20 de desembre de 2.016

Comentaris

joan sentis ha dit…
Quina pena que hagi dos dies de vaga diferents. 😔