Estarter. Alencop. Emprenedoria col·lectiva


Latituds. L’emprenedoria col•lectiva és una manera d’engegar projectes alternativa a la de l’emprenedor individual i que posa en valor la cooperació, la relació entre iguals i la transformació social.

Una idea que es treballa a Estàrter, un programa de formació on s'han trobat l'Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona , moviments socials com la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, el món de l'economia social solidària, l'associacionisme o experiències com la de Can Masdeu. 

Alencop és una cooperativa de recollida de residus formada per persones que abans vivien als assentaments d’immigrants del Poble Nou. Ara fan recollides porta a porta i han deixat de buscar-se la vida recollint ferralla pel carrer . Per tirar endavant la cooperativa el Joseph ha participat a Estarter i ha trasmès els seus companys com sumar esforços pel seu projecte.

Un altre projecte d’emprenedoria col·lectiva sorgit és NUS TEATRE, una associació que combina Teatre i Acció Social. Als espectacles de Nus s’aborden problemàtiques com el ciber-assetjament, la diversitat sexual, o temes de gènere.

L'emprenedoria col•lectiva és una alternativa a la idea convencional d’emprenedor individual d’èxit i que posa en valor la cooperació, la relació entre iguals i la transformació social.latituds@ccma.cat

ENLLAÇOS


Comentaris