Els 30 d’anys d’art urbà de Werens entren al Museu

FOTO: LL. FRANCOEn el marc de la Festa Major, el Museu d’Art de Sabadell dedica la novena edició del cicle «Singulars propis. Artistes sabadellencs contemporanis» a Werens, pioner del graffiti i tot un referent de l’art urbà però amb una trajectòria que abarca molts formats fins arribar a un artista complet. 

La mostra, que s’inaugura aquest dimecres a les 20h, ocupa tot el museu, des de les dues sales d’exposició temporal a la planta baixa al primer pis, incloent les dues escales, el vestíbul i unes intervencions als salons històrics de la casa Turull. I té una part interactiva: el visitant pot pintar una paret i explorar els vídeos on surt treballant.
El mateix Ajuntament que l’ha perseguit i «tapat» durant anys a les parets dels carrers li dedica ara la seva més gran exposició, amb una mirada resumida a la seva obra durant unes tres dècades.
Una ironia, potser, però Ramon Puig, Werens, no hi veu contradicció sinó «dues coses diferents» que no cal barrejar: el que pinta de nits a la ciutat i la faceta pictòrica que mostra ara al Museu d’Art. «Tinc clar que es seguirà destruint però és un pas endavant. I així la meva reivindicació pot arribar a més gent», valora.

Comentaris