Para Cuina i Pensa 2016, Agenda per a l'Autonomia

Aquest és el segon acte d'un projecte que nasqué l'any passat amb Para Cuina i Pensa, l'agenda del Vallès Agrosuficient, en què un grup de sis persones van unir els seus esforços, somnis i passions per teixir aquesta Agenda-Receptari artesanal que va superar totalment les seves expectatives.
Enguany volen oferir una nova agenda-receptari, però aquesta vegada l'èmfasi no està en l'agrosuficiència: volen posar la mirada en les experiències que, arreu del territori català, aposten per una autonomia real, construint veritables Zones Autònomes que ens permetin viure en llibertat.

Així, hi trobareu projectes d'autogestió de la salut, comunitats de vida, fons documentals cooperatius, xarxes d'estudi autònom... Sabem que el moment actual és propici a aquestes iniciatives (o ara o mai!) i per això creiem important crear xarxes i donar-les a conèixer. Però no oblidem que són somnis que vénen d'antic, des que la humanitat s'ha hagut d'enfrontar a sistemes jeràrquics: també hi trobareu, doncs,relats històrics de moments espontanis de lluita, insubmissió i autoorganització. Molts acaben en derrota: però entenem que no hi ha derrota que valgui mentre construïm autonomia.
És el nostre desig que aquesta nova agenda, que neix de les nostres panxes, del nostre moment vital, de la nostra necessitat de trobar-nos i construir juntes us serveixi per abatre els murs de l'espectacle capitalista i us ajudi a perseguir allò que necessiteu.
L'agenda és el primer pas per mica en mica constituir Bauma, un viver de projectes que dóna suport a continguts amb voluntat d'abastir la societat de materials i recursos teòrics, culturals, literaris i artístics en un format artesanal, cuinat a foc lent i amb les nostres mans, assumint tot el procés de producció. És també un projecte d'autoocupació que ens ha de permetre reformular el concepte de treball, que vol poder ajudar tots els projectes que caminen cap a l'autonomia a poder presentar i compartir les seves experiències en llibres de qualitat.

Comentaris