Seminari d'Economia Feminista. Vides dignes per sobre de la (il.)lògica del capital

Un any més, arriba el Seminari d'Estiu de Justa Revolta. Enguany, el seminari gira entorn a l'Economia Feminista, i aposta per unes vides dignes per sobre de la (il·)lògica del capital.

Amaia Pérez Orozco, Pilar Carrasquer, Silvia Federeci, María Jesús Izquierdo, Salut entre totxes.

Subversió feminista, reproducció, treball domèstic, lluita feminista, ...

Ja fa temps que sabem que la lògica del capital és antagònica a la lògica de la vida i del benestar. I sabem que la lògica productiva confronta directament amb la reproductiva. És per això que des de Justa Revolta hem preparat un seminari per reflexionar entorn a aquesta qüestió.


Per fer-ho, aquest any comptem amb ponents de luxe que ens ajudaran a aproximar-nos a l'economia feminista des de diferents vessants. 

El seminari comença el dia 30 de juny amb una xerrada de la gran Amaia Pérez Orozco, que ens parlarà sobre "La subversió feminista de l'economia". La seguirà el dimarts 7 de juliol Pilar Carrasquer, que explicarà la importància de "Les polítiques de reconciliació i de temps" des de la perspectiva feminista. El dia 9, tindrem l'enorme plaer de comptar amb la presència de Silvia Federici, qui ens parlarà de la reproducció, el treball domèstic i les lluites feministes (en relació a un dels seus llibres "Revolución en punto zero"1). El dimarts dia 14, Maria Jesús Izquierdo, qui ja ha participat en varis seminaris de Justa Revolta, ens farà una exposció sobre les alternatives feministes que es plantegen en relació al treball de reproducció i de cures. Tancarem el seminari el dimarts 21 amb un taller sobre els efectes del treball reproductiu en la salut de les dones. 





Us convidem a participar a totes les sessions, i a reflexionar sobre les oportunitats que obre l'economia feminista, perquè creiem que cal desplaçar els interessos del capital, del benefici i de l’acumulació, pels interessos de la vida, de les persones, i del benestar.


1.

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més