#FiraLiteral. Idees i llibres radicals

logo_literalLITERAL és la primera fira d'idees i llibres radicals que es farà a Barcelona. Serà una fira de llibres i idees on s’ajuntaran editorials, llibreries, autores i autors, lectores i lectors per compartir, discutir i sommiar, sobre el món en què vivim i com transformar-lo. Des de la cultura i el pensament crítics gaudirem de la millor literatura crítica compartint-la amb qui la crea.
Es farà els dies 29, 30 i 31 de maig de 2015 dins l'antiga Fabra i Coats, combinant dos espais l' Ateneu Popular i Cultural L'Harmonia i a l' Espai Josep Bota.

Literal és allò que surt tal com raja, allò que no necessita subterfugi. La literatura ha estat un dels camps de batalla més disputats per defensar els interessos dels desposseits contra el poder. I és que en els darrers temps hem vist una nova onada creativa invaint les nostres llibreries. És aquesta onada creativa d’idees i de llibres que volem que es trobin a la nostra ciutat amb la intenció d’impulsar i promoure aquells que tot l’any estan produint i reproduint aquestes idees.
Literal serà una fira de llibres i idees on s’ajuntaran editorials, llibreries, autores i autors, lectores i lectors per compartir, discutir i sommiar, sobre el món en què vivim i com transformar-lo.
Des de la cultura i el pensament crítics gaudirem de la millor literatura crítica compartint-la amb qui la crea.
Els impulsors d’aquesta fira han estat les editorials Tigre de Paper, Pol·len, Bellaterra, Icària i Virus editorial. Col·laboren els següents mitjans de comunicació: Directa, Diagonal, La Marea, L’accent, Andreuenc.cat, Pikara Magazine, Viento Sur, Radio Terra, Crític, CatalunyaPlural.cat / El Diario.es, Llamborda / L’Alternativa. Per últim, col·laboren i patrocinen, l’Ateneu l’Harmonia, l’Espai Josep Bota, Alerta Solidària, Say it Loud Records i el Barcelona Beer Festival.
La fira serà a Barcelona, a l’antic complex fabril Fabra i Coats, al carrer Sant Adrià, 20 del barri de Sant Andreu del Palomar, els dies 29, 30 i 31 de maig de 2015. És una fira oberta al públic de caràcter gratuït amb la intenció de connectar els diferents projectes editorials independents i llibreries de Barcelona de llibre polític amb el públic lector amb inquietuts polítiques i culturals. 

La fira tindrà tres espais diferenciats i activitats de diferent tipus:
· MERCAT DEL LLIBRE: On més de 30 editorials exposaran els seus llibres i on els i les lectores tindran cara a cara als editors dels llibres, autors firmant, etc.
Serà en aquest espai on també podrem gaudir d'una programació continuada de música negra a càrrec del segell Say it Loud Records, i ho podrem acompanyar de cerveses artesanes gràcies als amics del Barcelona Beer Festival.

· SALÓ D'ENTREVISTES: On hi haurà entrevistes, taules rodones i presentacions de llibres de les més de 30 editorials. Aquestes activitats estaran dinamitzades pels mitjans col·laboradors: DirectaDiagonalLa MareaL'accentPikara MagazineViento SurAlternativas económicasRevista MongoliaRàdio TerraCríticCatalunyaPlural / El Diario.esL'AndreuencLa Llamborda i L'Alternativa.tv
· SALA DE CONFERÈNCIES: Hi hauran 5 debats destacats sobre:
· Memòria combatent
· Feminisme
· Cultura lliure
· Economia
· Imperialisme avui dia.

· TABERNA: El col·lectiu Alerta Solidària farà servei de cafeteria, menjars i sopars per a tot el públic i els participants a preus assequibles. Els beneficis del menjar seran per cobrir despeses de causes antirepressives.

Comentaris