Animació Sociocultural Ribot i Serra coneix Aurea Social


L'alumnat de segon d'Animació Sociocultural i Turística de l'Institut Ribot i Serra ha visitat l'espai d'Àurea Social. 

L'alumnat ha visitat l'espai i ha conegut de primera mà el projecte de la Cooperativa Integral Catalana. Per fer-se una idea de quina és la idiosincràsia d'Áurea Social cal esmentar cooperació, suport mutu, solidaritat, acollida i, el més important, confiança. És important el caràcter obert i assembleari del procés, que no és neutre políticament i que és inclusiu, obert a la revolució integral, obert a les persones.

Al número 263 del carrer Sardenya de Barcelona es desenvolupa una potent iniciativa autogestionada anomenada Áurea Social. És un projecte fonamentat en bases de col·lectivitat i processos assemblearis i associatius. 

Áurea Social gaudeix d'un gran espai on s'estan autogestionant dos pilars essencials com són la Salut (planta superior) i l'Educació (planta inferior), els dos béns més preuats d'una societat del benestar, i que en l'actualitat estan sent dilapidats per les retallades.

La CIC porta prop de cinc anys en funcionament, des del maig de 2010. És un projecte català de transformació social fora del sistema capitalista que intenta crear eines i recursos al marge del sistema dominant. La CIC té presència en molts indrets del país (ecoxarxes, nuclis, projectes).

Per poder autogestionar tots els projectes han impulsat també la CASX (Cooperativa d'Autofinançament Social en Xarxa), una iniciativa que es va gestar durant l'acampada de Barcelona del moviment 15M i definitivament llançada al juny de 2011. CASX és una banca sense interessos que pren el control mitjançant l'autogestió i les decisions s'aproven en assemblees i grups de treball en què participen tots els socis.

Áurea Social és per als seus cooperants "el que tu vols que sigui", "la millor manera de viure l'autogestió", "reacció des d'una nova energia" (alguna cosa revolucionari), "un espai de trobada per l'afinitat", però sobretot és una cosa molt ambiciosa i real, perquè l'amalgama de projectes que ja conviuen engloben tot el que com a éssers humans necessitem.

Comentaris

Etiquetes

antifa antiglobalització apoteosi nècia assemblea Associació autogestió avaluació Badia barri Ca n'Oriac capacitats diferents Centres socials ciberanimació ciutat ciutats en transició col·lapse competència ecosocial comunal comunicació comunicació 2.0 comunitat Consell Escolar consum responsable Cooperativisme creació cultural crisi Cultura de carrer cultura democràtica cultura lliure cultura organitzativa cures decreixement democràcia democràcia cultural desenvolupament comunitari desigualtat desobediència diversitat funcional Documental ecofeminisme educació integral educació no formal educació popular edupunk empatia radical Empoderament equipaments socioculturals escoles feministes espai públic esport estat del benestar ètica hacker feminisme fp gènere gestió ciutadana gestió cultural gestió de conflictes globalització graffiti grup d'acció grups de consum horitzontalitat inèdit viable innovació democràtica intel·ligència col·lectiva interelacions Intervenció social lalluitaeduca libros lideratge llenguatge inclusiu lleure educatiu lleure sociocultural llibres lluita de classes masculinitats mediació comunitària Micromasclismes microvídeo mobilitzacions municipalisme okupa organització PAH participació pedagogía crítica pedagogia llibertària pedagogías invisibles perspectiva de gènere planificació poder poesia política projecte professional quadern de bitàcola reclaim the streets refugiades repressió sabadell servei públic sindicalisme Sobirania alimentària Sociologia solarpunk sostenibilitat suport mutu teatre de l'oprimit terapia antishock transformació treball per projectes violència masclista
Mostra'n més