Neix l’Associació del Poble del Sud de Sabadell

Neix una nova entitat a Sabadell Sud. L’entitat, que s’autodefineix com a “intergeneracional, intercultural i que pretén ser hereva de les lluites veïnals dels setanta i els vuitanta”, va fer les primeres passes al 2010, però no ha estat fins fa quatre mesos que s’ha constituït oficialment. Aquest diumenge a la tarda (17.30 h) es presenta públicament en un acte a la sala d’actes del casal cívic Rogelio Soto, de Campoamor.
Núria García | Ràdio Sabadell

Un grup de 35 veïns de la zona Sud han constituït l’Associació del Poble del Sud de Sabadell per donar resposta a les necessitats dels barris de la Creu de Barberà, Les Termes, Espronceda i Campoamor. “El nostre objectiu és arribar a tothom qui no té recursos per accedir a una educació digna i a una cultura de base, a més de ser un eix vertebrador de les lluites veïnals dels anys 70 i 80”, ha explicat el president de la nova entitat, Ramon Giménez.
La zona Sud de la ciutat està patint molt els efectes de la crisi econòmica i de les retallades. Intentar revertir aquesta situació serà un dels reptes de la nova associació, que tindrà com a principals cavalls de batalla garantir el dret a l’habitatge o lluitar contra el col·lapse que viu la zona en matèria sanitària. “Detectem que s’estan vivint veritables drames socials als quals l’administració no hi dóna resposta”, ha afirmat Giménez. Per vehicular-ho tot plegat i crear xarxa, l’Associació del Poble del Sud de Sabadell té en marxa dos projectes. D’una banda, l’edició de la revista La veu dels barris, de la qual ja se n’ha publicat el primer número. De l’altra, una assemblea popular que serveixi “per articular espais de debat” en què els veïns puguin dir la seva sobre els temes que els preocupen i poder-ho traslladar després al govern municipal, amb el qual ja s’han reunit en diferents ocasions. 
Presentació pública 
L’entitat, que s’autodefineix com a “intergeneracional, intercultural i que pretén ser hereva de les lluites veïnals dels setanta i els vuitanta”, va fer les primeres passes al 2010, però no ha estat fins fa quatre mesos que s’ha constituït oficialment. Aquest diumenge a la tarda (17.30 h) es presenta públicament en un acte a la sala d’actes del casal cívic Rogelio Soto, de Campoamor.

Comentaris