Carta al senyor Baulenes

Carta escrita per l'alumnat de Cicles formatius de l'Institut Ribot i Serra de Sabadell amb motiu de la visita del senyor Baulenes, director dels Serveis Territorials d'Ensenyament del Vallès Occidental.

Senyor Baulenes,

Els i les alumnes de Formació Professional del Institut Ribot i Serra, volem exposar tota una sèrie de mancances amb les quals ens trobem:


  • Les instal·lacions del centre estan massa deteriorades: lavabos insuficients per la quantitat d’alumnat, i en general no està adaptats per a persones amb necessitats especials. Les persianes estan trencades, l’internet no funciona com hauria i els ordinadors estan desactualitzats. A més, tenim una gran carència d’aules informàtiques, la qual cosa és un inconvenient tenint en compte com s’utilitza la tecnologia avui en dia.

L’espai de cada aula és insuficient tenint en compte el número d’alumnes (més de (30 persones en aules de 24m2). No hi ha tallers o espais on realitzar els continguts dels mòduls pràctics. amb eficiència i professionalitat.

  • Durant aquest curs hem estat gairebé dos mesos (del 26 de novembre fins el 12 de gener) sense professora de primers auxilis.
  • Les parets estan foradades, per tant entren formigues i hem de fumigar.
  • Tant la instal·lació de l’electricitat com els fluorecents estan deteriorats.
  • Quan plou entra aigua per sostres i parets
  • Seria imprescindible tenir una sala d’actes.

Concluim que també seria imprescindible construir l’edifici per a cicles formatius dissenyat i aprovat des de fa més de 6 anys.

No entenem com hem d’estudiar amb aquestes condicions, que són pèssimes. Paguem impostos com a treballadors/es que som, i a més paguem una matricula que avui dia no tothom es pot permetre. És una vergonya el que esteu fent amb l’educació pública, l’heu tornat a convertir en un privilegi que només es poden permetre uns pocs. I ho esteu fent a costa del nostre sacrifici i el nostre futur.  

Agraïm la seva atenció i esperem i confiem que s’atenguin les nostres necessitats amb la màxima brevetat possible.

Atentament, els sotasignants.


Sabadell 28 d’abril de 2015

Comentaris